#Weekendtip: Un Sentiment de Comme Si

Vrijdag 4 juli tot en met vrijdag 11 juli 2014 . 

Opening vrijdag 4 juli, 17 – 20 uur 

In samenwerking met | in collaboration with Master Artistic Research, KABK.

Tijdens de tentoonstelling Un Sentiment de Comme Si (An Impression of As If), met begeleidend performanceprogramma, worden de mogelijkheden onderzocht voor het delen van artistiek onderzoek. Zowel works-in-progress als het uiteindelijke werk worden getoond om het pad dat de afstuderende Master Artistic Research studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK, Den Haag)  de afgelopen twee jaar hebben afgelegd te herleiden. De tentoonstelling omvat vertelkunst, narratieve transfers, de communicatiekloof, vertaalfoutjes en het opschorten van (on)geloof, en verenigt verschillende stemmen die zowel letterlijk als figuurlijk in de tentoonstelling weerklinken.

Verhalen, films, performances, partituren, oefeningen en sculpturen van Cecilia Bengtsson, Sharelly Emanuelson, Hannah Dawn Henderson, Annabel Kanaar, Quenton Miller, Sara Pape Garcia en Julia Reist gaan in gesprek met werken van Mathieu K. Abonnenc, Robert Ashley, Samuel Beckett en Dora Garcia die hier discreet aanwezig zijn en voor de kunstenaars én bezoekers aanleiding kunnen vormen voor het ontdekken van verdere overeenkomsten. Deze tentoonstelling is niet het einddoel, maar slechts een volgende zet in het spel.

Dagelijks performance programma: Dora García,  The Instant Narrative, 15 – 17 uur, Cecilia Bengtsson, 15 uur, Julia Reist, 16 uur

Bij deze tentoonstelling wordt een speciale publicatie uitgegeven onder redactie van curator Virginie Bobin en met bijdragen van de kunstenaars, de curator en curator en schrijver Chris Fitzpatrick.

NB: op zondag 6 juli is GEMAK extra geopend tussen 13 en 17 uur en op woensdag 9 juli is GEMAK gesloten voor publiek. Tussen 11 en 17 juli zal deze tentoonstelling worden voortgezet op de KABK als onderdeel van de Eindexamenexpositie.