Redactie

Jegens & Tevens is een onafhankelijk online magazine over hedendaagse beeldende kunst. Redactieleden doen op vrijwillige basis verslag van tentoonstellingen en hedendaagse kunstprogramma’s in de vorm van (beeld)verslagen, recensies, kritieken, beschouwingen en interviews. In opdracht van derden maken wij geregeld ‘Features’ en interviewseries. Neem daarvoor contact op voor de mogelijkheden. Ook sponsors die ons platform willen ondersteunen, zijn meer dan welkom.

Mail naar redactie(at)jegensentevens.nl voor meer informatie.

Volg ons ook op facebook, twitter en instagram voor updates van nieuwe artikelen en ander nieuws!

—————————————————–

Stichting Jegens & Tevens is gevestigd in Den Haag.

Bestuur: Paul Cornelissen, Annemaaike Daniel, Roos Hoffmann.

Hoofdredactie: Frits Dijcks

 

Bob van der Sterre

Bob van der Sterre

Bob van der Sterre heeft als afgestudeerd journalist een bovenmatig verlangen om over cultuur te schrijven. Dat doet hij voor diverse culturele e-zines en zijn site Indipendenza. Hij heeft grote bewondering voor kunstenaars die tegen heersende modes in hun eigenzinnige gang durven te gaan.

Cathleen Owens

Cathleen Owens

Cathleen Owens is an American artist and researcher currently based in The Hague. She received her BFA at the Fashion Institute of Technology in New York in 2014 and her MA ArtScience at the KABK in 2017. Cathleen’s work, which usually takes the form of performative installations involving text, plays with ideas of authenticity and identity in language.

 

Connie van Driel

Connie van Driel

Conny van Driel studeerde Kunstgeschiedenis in Leiden en is hoofd afdeling SD&A bij Stroom Den Haag. Connie is altijd op (of onderweg naar) een expositie of bij een artistieke activiteit te vinden en brengt dit regelmatig in beeld.

Dagmar Foest

Dagmar Foest

Dagmar Foest studeerde kunstgeschiedenis in (BA) Leiden en (MA) Utrecht. Ze heeft een voorkeur voor kunstwerken en instellingen die maatschappelijke en actuele thema’s bespreekbaar maken. Kunst die discussies losmaken en mensen aan het denken zetten, geven haar iets om over te schrijven.

Dan Dickhof

Dan Dickhof

Dan Dickhof is kunsthistoricus (UL), beeldend kunstenaar (KABK), criticus en werkzaam als museumconservator bij Panorama Mesdag. Werkte voorheen in de kunsthandel. Publiceert over oude en hedendaagse kunst. Is al ruim tien jaar gespecialiseerd in Surinaamse en Caribische kunst.

Dinnis van Dijken

Dinnis van Dijken

Dinnis van Dijken is beeldend kunstenaar en behaalde zijn Master in Fine Arts in Stockholm, Zweden. Sinds zijn afstuderen in 2017 is hij ook actief als kunstcriticus.

Frits Dijcks

Frits Dijcks

Frits Dijcks is kunstenaar in een samenwerkingsverband (Topp & Dubio), curator en ontwerper. Hij neemt altijd meerdere projecten tegelijkertijd onder handen, waaronder ook het hoofdredacteurschap van Jegens & Tevens. Daar schrijft hij vooral over tentoonstellingen die hij niet wil vergeten.

Indra Devriendt

Indra Devriendt

Indra Devriendt is sinds 2007 recensent hedendaagse beeldende kunst in Antwerpen. Ze schrijft teksten voor tentoonstellingen, adviseert kunstenaars over hun werk en geeft lezingen en rondleidingen. Indra houdt ervan om haar passie voor kunst met anderen te delen.

Jorne Vriens

Jorne Vriens

Jorne Vriens is afgestudeerd als kunsthistoricus aan de Universiteit Utrecht. Hij won in 2018 de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek in de categorie recensie. Recensies schrijft hij voor wie ze maar wil lezen.

Kees Koomen

Kees Koomen

Kees Koomen is beeldend kunstenaar, curator, blogger en kunstcriticus. Hij houdt van literatuur, film, muziek, theater en dans. Voor Jegens & Tevens wil hij kunst beschrijven die hij voor de Haagse cultuur belangrijk vindt.

Liza Voetman

Liza Voetman

Liza Voetman haalde haar master Kunst- en Cultuurwetenschappen (UvT) na een bachelor Autonome Kunst (AKV St. Joost). Ze is schrijver en onderzoeker met een focus op het spanningsveld tussen intrinsieke en extrinsieke waarden, geeft theorieles aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten en is betrokken bij kunstinitiatief PARK.

Marie Civikov

Marie Civikov

Marie Civikov studeerde in 2002 af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam in de richting autonome beeldende kunst. Op haar website vind je een actueel overzicht van tentoonstellingen en documentatie van recent en ouder werk.

Nicole McNeilly

Nicole McNeilly

Nicole McNeilly is a researcher and evaluator on cultural policies in the cultural and creative industries. She was born in Northern Ireland, but is living in the Hague since 2016. She works for Europeana Foundation and clients internationally.

Petra Boonstra

Petra Boonstra

Petra Boonstra studeerde monumentale kunst aan de AKI en werkt als curator beeldende kunst bij Concordia in Enschede. Ze is geïnteresseerd in de relatie tussen een kunstwerk en de ruimte waar het zich bevindt, en de manier waarop de kijker zich in die ruimte beweegt.

Remco Dikken

Remco Dikken

Remco Dikken is kunstenaar. Na drie jaar de Constantijn Huygens Academie in Kampen te hebben gevolgd, ben ik in 2007 afgestudeerd aan de AKI in Enschede. Sindsdien ben ik actief als kunstenaar, en nauw betrokken bij het organiseren en inrichten van tentoonstellingen.

Rien Monshouwer

Rien Monshouwer

Rien Monshouwer (Rotterdam, 1947) is sinds 1975 als kunstenaar actief in Den Haag. Er zijn er die weten dat hij lang betrokken was bij het HCAK (Haags Centrum voor Actuele Kunst). Sommigen kennen hem ook als docent. Weinigen weten dat hij, af en toe, een verhaal schrijft.

Sean Cornelisse

Sean Cornelisse

Sean Cornelisse is schrijver, dichter, beeldend kunstenaar en oprichter van ‘Departement Dissident’ aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Vincent t Sas

Vincent t Sas

Vincent ‘t Sas (1951) werkte lange tijd als correspondent in Afrika en enige tijd als filmproducent, ook in Afrika. Sinds een paar jaar is hij schrijver op Scheveningen, in culturele broedplaats See Lab, waar hij tevens de functies bekleed van zelfbenoemd conciërge en barrista.