MuseumJeugdUniversiteit opent in het najaar weer haar deuren!

In het najaar van 2014 start in Den Haag de vijfde editie van de Haagse MuseumJeugdUniversiteit. De deelnemende musea zijn Museum Meermanno, het Haags Historisch Museum, Museum de Gevangenpoort, het Museon, het Museum voor Communicatie en gezamenlijk de Mesdag Collectie, Panorama Mesdag, museum Beelden aan Zee en het Mauritshuis.        

De musea bieden vijf gevarieerde collegereeksen voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De colleges duren een uur en gaan over gekke, bijzondere of interessante onderwerpen, waarbij de collecties van de musea het uitgangspunt vormen. Sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers, academici of andere experts uit het vakgebied. Voor deze najaarsreeks is weer een aantal bijzondere sprekers uitgenodigd met zeer diverse achtergronden. Zo komt conservator geschiedenis Jan de Hond van het Rijksmuseum langs in Meermanno om over mythologische vogels te vertellen, geeft officier van de Koninklijke Landmacht Peter Yska in het Museum voor Communicatie een lezing over codetaal en vertelt Jim van Heuven-Staerling, de directeur Golfopleidingen PGA Holland, over wat knikkeren met golf te maken heeft. In het Museon komt de directeur van de Space Expo, Rob van den Berg vertellen of er leven mogelijk is op Mars.

De eerste colleges starten begin september. Kinderen kunnen zich nu inschrijven via de website van de MuseumJeugdUniversiteit voor een reeks van vier colleges. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij! De kosten bedragen €20,- voor de hele reeks. Op deze website en op de websites van de deelnemende musea is meer informatie over aanvangstijden, prijs en inschrijven is te vinden