Hector & Wolf

De modebeesten Hector & Wolf slaan toe….

Kom eerst naar Museum De Lakenhal tijdens Museumnacht Leiden op zaterdagavond 17 mei en neem een extra kledingstuk mee. Hector & Wolf maken er ter plekke een mode-item van en je loopt de rest van de nacht in-fashion. 

Christa van der Meer en Annika Syrjämäki drukken designs op textiel, geïnspireerd op de oude staalboeken van de Leidse Katoen Maatschappij. Speciaal voor deze nacht maken ze spektakelstukken die direct geshowd worden. Door het publiek meegenomen kleding word direct bedrukt met dezelfde prints. Hector & Wolf is het publieksevenement van HOOP en Festival Analog 2014 naar een idee van Sis Josip.

Christa van der Meer 

studeerde afgelopen jaar aan het KABK mode af en werd meteen opgemerkt als veelbelovend talent door trendwatcher Lidewij Edelkoort. Onlangs heeft zij haar werk op de designbeurs in Milaan aan vele duizenden mensen laten zien.

Annika Syrjämäki (Zweden)

studeerde mode en textielvormgeving aan de KABK. Zij werk in verschillende disciplines, waaronder textieldesign- en interieurontwerp. Haar werk kenmerkt zich door een sterk concept en een eigentijdse beeld.

HOOP

HOOP pomp creativiteit in de binnenstad. Wekelijks in Den Haag en nu ook in Leiden. HOOP is een initiatief van Sis Josip en geeft een podium aan de creatieve klasse.

Festival Analog 2014

Deze performance is een voorproefje van het festival Analog 2014 dat gedurende maand september in Den Haag te zien is. Dit festival over textiel bedrukken bevindt zich op het snijpunt van beeldende kunst, design en mode. Er zijn exposities, workshops, inloopworkshops, een educatieproject, lezingen en rondleidingen, waarin steeds de dialoog tussen oude en nieuwe technieken, tussen analoge en digitale technieken uitgangspunt is. Met het festival viert de Grafische Werkplaats Den Haag haar veertig jarig bestaan.

Museumnacht Leiden

Met een ticket € 15,- van de Museumnacht kun je de performance in Museum De Lakenhal bezoeken.