Oproep: Atelierbezoek Fons Welters

Stroom nodigt sinds 2006 regelmatig curatoren, kunstenaars en critici uit binnen- en buitenland uit om atelierbezoeken af te leggen bij Haagse kunstenaars. Het atelierbezoek biedt de kunstenaar de gelegenheid om zich met zijn/ haar werk te presenteren. Het vormt een gelegenheid tot opbouwende kritische reflectie op het werk in een gedachtenwisseling met een gekwalificeerde expert. En in het verlengde hiervan wordt natuurlijk de bekendheid met het werk gestimuleerd.

Op woensdag 14 en donderdag 15 mei a.s. zal Fons Welters, galeriehouder, een aantal atelierbezoeken afleggen bij kunstenaars in Den Haag. Fons Welters’ interesse ligt o.a. bij kunstenaars die op een sculpturale manier in of met installaties werken.

Als u geïnteresseerd bent in een atelierbezoek van Fons Welters kunt u dat uiterlijk vrijdag 2 mei  laten weten via een email aan Natascha Helmer(nhelmer@stroom.nl). Wij vragen u daarbij om uw interesse voor het bezoek kort te motiveren. De binnengekomen reacties worden samen met suggesties vanuit Stroom aan Fons Welters voorgelegd. Uit de lijst zal hij een keuze maken op basis waarvan het bezoekprogramma zal worden samengesteld.

Korte biografie

Fons Welters is galeriehouder sinds 1985. Kunstenaars die hun debuut hadden in de galerie zijn o.a. Atelier van Lieshout, Aernout  Mik,  Matthew Monahan, Thomas  Houseago , Folkert de Jong, David Jablonowski, Femmy Otten, Renzo Martens, Berend Strik, Maria Roosen, Magali Reus, Jan De Cock, Gabriel Lester, Eylem Aladogan, Job Koelewijn, Saskia Noor van Imhoff, Paulien Oltheten. www.fonswelters.nl