Blauw – Vitrine, Vino Vero

Blauw – Vitrine, Vino VeroBlauw – Vitrine, Vino Vero
De Haagse kunstenares Annemieke Louwerens runt al enige tijd een bescheiden, maar interessante tentoonstellingsplek in de Weimarstraat. Elke periode van zes weken wordt een kunstenaar uitgenodigd een presentatie te maken voor de Vitrine die zich naast de entrée van biologische wijnhandel Vino Vero bevindt. Zoals “de Aanschouw” in Rotterdam en de telefooncel in Delft is het een natuurlijk in de straat verweven ruimte die door de kleine presentaties die er gehouden worden bijzonder wordt. Het is een persoonlijk kunstprojekt en de kunstenaars die er iets laten zien komen ook uit de omgeving van de kunstenares, er zitten een aantal bekende namen uit het Haagse tussen. Zo hebben o.a. Jan de Weerd, Marian Schoenmakers, Pim Piët, Nies Vooijs, Ton van Kints en Helène Penninga presentaties gehouden.
Vanaf 30 maart wordt nu onder de titel “Blauw” de 30e Vitrine getoond: Louwerens heeft zelf een aantal blauwe voorwerpen in de Vitrine gebracht die samen een “selfportrait in blue”vormen: het zijn een aantal dingen die ze in de loop van de tijd verzameld heeft en in haar huis en in haar atelier bewaart. Daarnaast heeft ze alle kunstenaars die ooit een presentatie gemaakt hebben in Vitrine gevraagd een blauw werk bij te dragen en deze werken zijn in Vino Vero tentoongesteld. Een mooi initiatief in een omgeving die met HIER van HEDEN en Wailing Walls van Mark de Weijer toch al veel activiteiten vertoont!
Vitrine/Vino Vero
Weimarstraat 48 Den Haag