UHM – BEING HOMONYM

UHM - BEING HOMONYM
UHM is een nieuw, door kunstenaars gerunde expositie- en projectruimte in het centrum van Den Haag en heeft als doelstelling een beweging op gang te zetten die verder reikt dan één discipline binnen de kunst. UHM staat voor United Homonym Movement en geeft zijn basis principes aan in precies deze drie woorden; verenigd, homoniem en beweging.

In de linguïstiek is een homoniem één of een groep van woorden die dezelfde uitspraak hebben en tot dezelfde woordsoort behoren maar verschillende betekenissen hebben. Het woord kunst heeft volgens UHM collective net zo’n overkoepelende functie. Het is een verzamelnaam van zo veel uiteindelijke betekenissen. UHM beredeneerd niet vanuit de afkadering van deze verschillende facetten, maar vanuit de beïnvloeding.

Zal de eerste expositie, BEING HOMONYM, confrontaties uitlokken tussen de kunstenaars en de werken? Of zullen zij samenkomen op onverwachte manieren?

Naast exposities zal de UHM projectruimte in worden gezet als werkruimte en biedt zodoende een plek voor kunstenaars om te creëren, samen te werken en het transparant tonen van hun proces. Onze projectruimte zal hiervoor, bij bezetting, niet alleen open zijn voor de participerende kunstenaar(s) maar ook de toeschouwer.

UHM introduceert:

PAUL BRUIJNINCKX fine arts
HAROLD DE BREE fine arts
CAMILLA MEURER theater-performance
CHERYL MOENEN theater-performance

En theatergroep Tekkel in een speciale samenwerking met Wildlife:

WILDLIFE music
INEZ VERHILLE dance
LAURE-ANNE ISERIEF dance
SOETKIN VERVAET choreography
HANNAH JACOBS costume design

Locatie: UHM exhibition and project space,
Jan Hendrikstraat 62-72,
2512 GL Den Haag
Expositie opening: donderdag 12/01/12, 20:00 – 24:00
Expositie duur: 12/01/12 – 26/01/12
UHM openingstijden: donderdag – zondag, 13:00 – 17:00
Contact UHM: collective.uhm@gmail.com
Website: UnitedHomonymMovement.wordpress.com

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen van UHM via facebook