Weer naar binnen kijken

Met het aanhouden van de coronamaatregelen blijven de meeste kunstinstellingen gesloten voor publiek. Vorige jaar besteedden we al aandacht aan nieuwe initiatieven die in  reactie op de eerste lockdown ontstonden. Maar nu de nieuw ontstane situatie een blijvende lijkt te worden, maken we een nieuwe wandeling in de Haagse binnenstad langs locaties die ons uitnodigen om naar binnen te kijken.

AIR @ Projektruimte WEST END

Emily Anderson
Pietertje van Splunter

We beginnen bij projektruimte West End waar veelal thematisch wordt geprogrammeerd. Waarschijnlijk kun je er op afspraak ook nog wel naar binnen maar tijdens onze wandeling drukken we onze gezichten (en camera) tegen het raam. Ook binnen is er ruimte voor lucht, met onder andere een nieuwe hygiënische ronddraaiende installatie van Pietertje van Splunter en een luchtzuiverende video van Emily Anderson die ook online te bekijken is.

AIR met werk van Pietertje van Splunter, Ellen Yiu, Mirthe Klück en Emily Anderson.

Projektruimte WEST END > Westeinde 58, Den Haag

Iconoclast @ Peer-in Gallery

Weer naar binnen kijken
Lula Valletta

Peer In toont hedendaagse fotografie in de vensters en vitrine van de voormalige conciërgewoning van verzamelgebouw Grote Pyr. Grafisch kunstenaar en zelfverklaard dadaïst Lula Valletta toont er haar niet al te optimistische collageserie ‘Iconoclast’, waarin mens en architectuur een nieuwe relatie met elkaar aangaan en de adoptieregels lijken te zijn versoepeld.

Peer In Gallery > Elandstraat 200, Den Haag

Lula Valletta

Tiny Art Gallery - Part 2

En onderweg komen we Tiny Art Gallery weer tegen. Het initiatief, dat vorig jaar startte in reactie op de eerste lockdown en waarover we eerder schreven in ons overzicht van quarantaine-initiatieven, blijkt nu met een tweede editie op een nieuwe locatie op te duiken. Met nu nog meer vakken die door vaak jonge kunstenaars worden gevuld. En ze lijken ook al iets minder ‘tiny’ dan voorheen. Voor de kleinere kijkers is er zelfs een opstapje toegevoegd. Service van de zaak.

Tiny Art Gallery > Herderinnestraat 10, Den Haag

Weer naar binnen kijken

Maldoror Gallery

Weer naar binnen kijken
Nishiko

Ook de doorlopende etalagetentoonstellingenreeks van Maldoror slaat zich dapper door de coronacrisis heen. Reeds gestart in 2017 zal de huidige expositie helaas voorlopig de laatste zijn. Een duopresentatie van Aryewinder Bhagirath met kleurrijke onderwaterbeelden en ijle fotowerken op de grens van water en lucht van Nishiko.

Maldoror Galerie > Wagenstraat 123, Den Haag

Nishiko (links) en Aryewinder Bhagirath (rechts)
Aryewinder Bhagirath

Peek Show @ ...ism project space

Weer naar binnen kijken

En voor wie het heeft gemist… performancekunstenaar Alexandra Verschuuren was twee weken lang dagelijks te zien in de voormalige winkelruimte van …ism project space. In samenwerking met toevallige voorbijgangers onderzocht zij onder verschillende omstandigheden hoe contact tussen binnen en buiten tot stand komt.

…ism project space > Westeinde 31a, Den Haag

Alexandra Verschuuren aan het werk