Meet Me in the Middle

Bij Parts Projects is er de groepstentoonstelling Meet Me in the Middle met werken van Gerrit van Bakel, Hadassah Emmerich, Yoko Ono en Rita Ponce de León. Hier volgt een klein beeldverslag van wat er zoal te zien is.

Meet Me in the Middle
Hadassah Emmerich, Rita Ponce de León en Gerrit van Bakel
Hadassah Emmerich, Cold Fusion No.7 en No.4, olieverf op papier, 2020
Hadassah Emmerich, Cold Fusion No.7 (detail)

In tijden van covid is menselijk contact niet meer vanzelfsprekend gebleken. De geselecteerde kunstenaars geven juist aandacht aan vormen van menselijk contact. Dit kan zowel intiem zijn, zoals in de sensuele kleurenpracht van Emmerich, als via de geest, in Yoko Ono’s ‘Air Talk’een quoteui 1967 (een conceptuele ‘instruction’ zoals Ono ze presenteerde) siert de muren van de Haagse projectruimte.

Gerrit van Bakel, Zachte afstand, multiplex, grenen, foam en fluweel, 1976 (detail)
Hadassah Emmerich, Bodyscape, olieverf op doek, 2019 (detail)

Een intrigerende entree van de tentoonstelling vormt Van Bakels sculptuur uit 1976, Zachte afstand (hulpmiddel voor een perfecte West-Europese ontmoeting). Een kussen is zacht, maar zit evengoed in de weg. Van Bakel omschreef het werk zelf als ‘de vorm van de distantie die wij hebben in onze cultuur’.

Meet Me in the Middle
Yoko Ono, Air Talk, 1967/ 2021, artist's instruction piece as published in Grapefruit (2000, Simon & Schuster, New York)
Meet Me in the Middle
Rita Ponce de León, Joelle, muurschildering, uitgevoerd door Suzanne van Soest, 2021

Tot slot zijn er tekeningen van Rita Ponce de León te zien. De zwart-witte muurschildering is voor haar uitgevoerd door Suzanne van Soest. Ponce de León is in haar werk bezig met het onderzoeken van vriendschappelijke relaties, het lichamelijke contact, maar ook de gedachtenwereld van haarzelf en die van anderen.

Rita Ponce de León, You never came back, even though you promised. We have decided that you stopped being important to us, potlood en inkt op papier, 2019
Hadassah Emmerich, Mirror serie, olieverf op doek, 2020

Meet Me in the Middle met Gerrit van Bakel, Hadassah Emmerich, Yoko Ono en Rita Ponce de León is te zien tot en met 18 juli 2021 bij Parts Project, Toussaintkade 49 in Den Haag.