Het marmer en brons van Helaine Blumenfeld

Voorburg Sculptuur 2019 @ Museum Huygens Hofwijck

Voorburg Sculptuur vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Het stadje was in de vijftiger en zestiger jaren een centrum van bekende beeldhouwers en toonde belangrijke exposities. In de tuin van Museum Hofwijck is het werk van Helaine Blumenfeld (1942) te zien. Haar marmer en bronzen beelden zijn wereldwijd zeer geliefd. Ze heeft zowel een atelier in Engeland als in het Italiaanse beeldhouwers paradijs Pietrasanta, bij de marmergroeve waar Michelangelo al zijn marmer haalde. Hierbij een klein beeldverslag.

 

De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 3 november.

Het marmer en brons van Helaine Blumenfeld
Het marmer en brons van Helaine Blumenfeld
Het marmer en brons van Helaine Blumenfeld
Het marmer en brons van Helaine Blumenfeld