Opening highlights Den Haag

Veel openingen in Den Haag het afgelopen weekend. Hierbij een selectie van tentoonstellingen die de komende maand te zien zijn bij Dürst Britt & Mayhew, Lauwer, Galerie Helder, West End, Galerie Ramakers en The Balcony.

Opening highlights Den Haag
David Roth - ORGY in the park
A question of perspective / ORGY in the park
Landscapepainting - The Road to Neulengbach
Opening highlights Den Haag
Museumsbesuch

David Roth @ Dürst Britt & Mayhew

Fraaie tentoonstelling van David Roth over schilderen en schilderijen. Want wat zijn dat eigenlijk voor dingen? En hoe werkt het? En dus onderzoekt Roth hoe schilderijen zichzelf kunnen maken en worden doeken behandelt met in verf gedoopte planten en bloemen. Hij brengt doeken die ernstig te lijden krijgen onder het transport middels een langdurige wandeling (waarbij de kunstenaar ook overnacht onder het schilderij) naar hun tentoonstelling. Of hij laat er een uit in het Kunsthistorisch Museum in Wenen. Een directe proefondervindelijke schilderspraktijk, dus. Bij Dürst Britt & Mayhew zijn de resultaten te zien, met diverse videoregistraties van de totstandkoming ervan als introductie.

David Roth – An introduction to painting is te zien tot en met 20 oktober 2019.

Opening highlights Den Haag
Joyce Overheul - Men of quality don not fear equality

Joyce Overheul - Sounds Familiar @ Lauwer

Joyce Overheul toont in de tentoonstelling ‘Sounds Familiar’ de resultaten van haar residency-verblijf in Iran. Ter plekke onderzocht zij de fricties in de dagelijkse praktijk en het onderscheid tussen het openbare leven en de privésituatie van jonge Iraanse vrouwen. Kledingvoorschriften en stil protest daartegen komen terug in textiele werken en fotografie.

Joyce Overheul – Sounds Familiar is te zien tot en met 2 november 2019.

Opening highlights Den Haag

Bas Wiegmink @ Galerie Helder

Dromerige schilderijen van Bas Wiegmink bij Galerie Helder. Uitbundige flora overvleugelt de resten van modernistische bouwwerken. Een klassieke strijd tussen natuur en cultuur. Niet allemaal even overtuigend uitgewerkt, maar geladen met ambivalente gevoelens ten opzichte van de toekomst van onze planeet.

Bas Wiegmink – In Return is te zien tot en met 5 oktober 2019.

Opening highlights Den Haag
Pietertje van Splunter
Johan van Oord
Jan de Weerd
Opening highlights Den Haag
Vera van de Seyp

Cycli @ West End

Een nieuw programma in de vernieuwde projectruimte van Spanjaardshof dat verder gaat onder de naam West End. Met groepstentoonstellingen wordt getracht om vruchtbare dialogen tot stand te brengen tussen kunstenaars van verschillende generaties. De eerste tentoonstelling heet ‘Cycli’, een term die niet alleen slaat op het gebruik van cirkelvormige beeldtaal maar ook op de cyclus van het kunstenaarsleven, beginnend bij de jonge videokunstenaar Vera van der Seyp tot de inmiddels overleden Klaus Baumgärtner.

Cycli met werk van Vera van de Seyp, Jan de Weerd, Pietertje van Splunter, Johan van Oord en Klaus Baumgärtner is te zien tot en met 30 september 2019.

Opening highlights Den Haag
D.D. Trans

D.D. Trans @ Galerie Ramakers

Succesvolle opening bij het debuut van D.D. Trans bij Galerie Ramakers. Met subtiele minimalistische werken die de mond doen glimlachen verovert de Vlaming de harten van de kijker.

D.D. Trans – En Passent is te zien tot en met 6 oktober 2019.

Opening highlights Den Haag

Niels Post @ The Balcony

En last but at least: Niels Post heeft weer een ‘spamgraffity’ achtergelaten in Den Haag. Rechtstreeks vanuit de mailbox op het raam van The Balcony.

Comment Spam #67 blijft er zitten tot en met 1 oktober 2019.