Hedendaagse kunst als speelgoed of souvenir

De paraplu’s en koektrommels met beroemde kunstwerken van Vermeer, Van Gogh en Mondriaan kennen we ondertussen wel. Maar zijn recente conceptuele kunstwerken ook geschikt om in andere materialen en producten te verwerken? Jordy Koevoets doet een poging met behulp van LEGO. Op het kleinst mogelijke formaat probeert Koevoets de essentie van hedendaagse kunstwerken in speelgoedbouwsteentjes te vangen. Een beroemde performance, installatie of videowerk als potsierlijke trofee op uw schouw of bureau? Als het aan Koevoets ligt, kan het. In de Tilburgse LocHal staan de showmodellen.

Hedendaagse kunst als speelgoed of souvenir
Het smeltende ijsblok van Francis Alÿs
Een ongesigneerde Marcel Duchamp
The making of... René Magritte
Bas Jan Ader in actie
Sef Peeters
De cactus van Guillome Bijl
Abramovic & Ulay
Jan Fabre meet de wolken
De geënsceneerde werkelijkheid van Teun Hocks
Hedendaagse kunst als speelgoed of souvenir
De haai van Hirst

Als LEGO KUNST wordt! van Jordy Koevoets is nog te zien tot en met 26 september 2021 in de LocHal in Tilburg.