Mirrors of Time – terugkijken in de tijd

Elke zomer vindt er een internationale groepstentoonstelling plaats in Kasteel d’Aspremont-Lynden in het Belgische Oud-Rekem. Ook gedurende de afgelopen coronazomer werd de tentoonstelling, met een maand vertraging en enkele andere beperkingen, gewoon geopend. Met de tentoonstelling Mirrors of Time kijken curatoren Annemie van Laethem en Eric Croux samen met co-curator Mat Verberkt terug op dertig jaar tentoonstellingen maken, waarvan de laatste tien jaar in het markante historische gebouw.

Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Bram Braam

Ondanks de beperkingen die er nationaal en internationaal aan het reizen en het organiseren van evenementen werden opgelegd, wist de tentoonstelling in twee maanden tijd bijna 5000 bezoekers naar de afgelegen locatie te trekken. Een niet geringe prestatie waar menig museum jaloers op kan zijn.

De organisatoren beschikken dan ook over de nodige ervaring, een uitgebreid netwerk en een goede neus voor zowel gevestigde als jonge kunstenaars. De tentoonstellingen in het kasteel worden niet snel vergeten, mede door de gedurfde keuzes, de interactie met de locatie en de ruimte die kunstenaars er krijgen om een substantiële presentatie van hun werk te tonen.

Nu we opnieuw in een lockdown terecht zijn gekomen en het bezoeken van tentoonstellingen geen vanzelfsprekendheid meer is, blikken we nog even terug naar Mirrors of Time waarin behalve de nieuwe exposanten ook een aantal oudgedienden in het kasteel terugkeerden.

Karin Arink
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Otobong Nkanga
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Jeroen Eisinga
Erik Croux
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Jeroen Cremers / Thierry Oussou
Jeroen Cremers
Thierry Oussou
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Topp & Dubio
Koen Vanmechelen
Melanie Bonajo
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Charlotte Caspers
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Mehdi-Georges Lahlou
Marleen Rothaus
Berndnaut Smilde
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Marta Volkova & Slava Shevelenko
Tatiana Istomina
Susanna Inglada
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Eddy Fontaine
Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Lieven Segers

Mirrors of Time georganiseerd door ForumTri in Kasteel d’Aspremont-Lynden, Oud-Rekem, België | 24-07 t/m 27-09-2020

Met werk van Karin Arink, Melanie Bonajo, Bram Braam, Charlotte Caspers, Jeroen Cremers, Erik Croux, Jeroen Eisinga, Eddy Fontaine, Susanne Inglada, Tatiana Istomina, Mehdi-Georges Lahlou, Topp & Dubio, Otobong Nkanga, Thierry Oussou, Marleen Rothaus, Andreas Schmitten, Insa Schulting, Lieven Segers, Slammer!, Gluklya, Berndnaut Smilde, Koen Van Den Broek, Koen Van Mechelen, Malte Bruns en Marta Volkova & Slava Shevelenko.

 

Mirrors of Time – terugkijken in de tijd
Slammer!