KABK – The Graduation Show must go on

KABK – The Graduation Show must go on
KABK binnentuin

Wat later dan gepland, maar nog steeds in volle omvang, toont de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten haar pas afgestudeerden in een Graduation Show. Het gebouw is weer een groot doolhof waar in alle hoeken en gaten jong talent valt te ontdekken. Met enkele aanpassingen in de routing en een beperkt aantal bezoekers per zaal is het rustiger rondkijken dan gewoonlijk.

Pippilotta Yerna

Wat opvalt is dat de jongste generatie kunstenaars twee kanten uitkijken. Er is een grote groep die zich laat leiden door nieuwsmedia en de inmiddels bekende thema’s adresseert: fake news, migratie, technologie, controle, consumptie, de waarheid, onze planeet en de (onzekere) toekomst. Daar tegenover staat het naar binnen gekeerde individu dat zich staande probeert te houden. Er worden veel zeer persoonlijke verhalen gedeeld waarin de schaduwzijden van het moderne leven aan bod komen. Relaties, isolatie, criminaliteit, zelfverminking, afkomst, ontheemding en de twijfel rondom het zelfbeeld. En bij beide groepen lijkt er sprake van een sluimerende behoefte aan magie. Alsof er wonderen nodig zijn om te zorgen dat het allemaal nog goed komt.

Martin Jensen
Hannah Reede

Ook opvallend is het grote aantal sensorische ruimtes die zijn ingericht en waar meerdere zintuigen worden aangesproken. Er zijn flink wat vloeren gestort. Met plastic, zout, houtsnippers, zand, snoeren. De vloer is nu definitief een onderdeel geworden van de installatie. En in een enkel geval werd er een plafond toegevoegd om een intieme ruimte te creëren. Een reis door de academie is een reis door verschillende geestesgesteldheden en soms worden we simpelweg op onszelf teruggeworpen. Hierbij een selectie van de mogelijkheden.

KABK – The Graduation Show must go on
Soeria van den Wijngaard
Bebe Blanco Agterberg
Marlot Meyer
Eva Sigurðardóttir
Filip Groubnov
KABK – The Graduation Show must go on
Karin Kytogangas
KABK – The Graduation Show must go on
Mint Park
Erlend Evensen
Yunwei Zhang
KABK – The Graduation Show must go on
Gulietta Frieda Pastorino Verastegui
Isa van Lier
Rosa Zangenberg
Christian Roncea
Narges Mohammmadi
KABK – The Graduation Show must go on
Sanne Gielens
Simon Sjöholm
Jessica Nap
KABK – The Graduation Show must go on
Jaehun Park
KABK – The Graduation Show must go on
Daniel Iglesias Gonzalez
Ana Nunez Rodriguez
Guglielmo Giomi
Eva van Essen
Alexander Johannes Hell
KABK – The Graduation Show must go on
Ingrid Adriaans
Erik Kamaletdinov
KABK – The Graduation Show must go on
Liza Houben
KABK – The Graduation Show must go on
Honor Newman
KABK – The Graduation Show must go on
Micha Lind / Tudor Ulrich (buiten)
KABK – The Graduation Show must go on
Micha Lind / Tudor Ulrich (binnen)

KABK Graduation Show 2020 is op reservering te bezoeken van 10-13 september.

KABK – The Graduation Show must go on
KABK kruidentuintje