The Other Book weekend

De meeste mensen houden hun boekcollectie netjes bij elkaar in een boekenkast. Het nieuwe initiatief The Other Book daarentegen doet er alles aan om boeken via zoveel mogelijk verschillende activiteiten over de stad te verspreiden. Maar het gaat dan ook om kunstenaarsuitgaven. Het geheel noemen we daarom geen bibliotheek maar een festival. Dit weekend in Den Haag bij Quartair, Billytown, Grafische Werkplaats, Page not Found, West Den Haag en The Grey Space in the Middle.

Riso Revolutie bij Quartair met stenciluitgever KNUST uit Nijmegen, de Berlijnse bibliotheek Herbarium Riso en kunstenaar/ontwerper Sigrid Calon.

Colorama Clubhouse uit Berlijn toont gezamenlijk werk bij de Haagse kunstenaarsboekenwinkel Page Not Found.

Risografische publicaties van het Franse nomadische collectief Zines of the Zone als expositie te zien bij Billytown.

En Haagse kunstenaars die bijdragen maken voor Riso magazine Wobby uit Tilburg zijn te zien bij de Grafische Werkplaats.

The Typotectural Suites van Richard Niessen bij West Den Haag. Architectuur en typografie in de bibliotheek van de voormalige Amerikaanse ambassade.

En het hele archief van de fanatieke Haagse kunstboekenverzamelaar Peter van Beveren is geopend voor bezoek bij Billytown.

En tenslotte vind er zondag 1 december de hele dag een uitgebreide kunstboekenbeurs plaats in The Grey Space in the Middle. Met vele stands van uitgevers en een expo van Topp & Dubio die ook middels live actie een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun boek-als-object serie All Your Favourite Books.

En dan is er zondag nog paneldiscussie over uitgeven als kunstpraktijk bij West in Onze Ambassade.  En vast nog meer. U heeft de rest van de maand nodig om het nieuw verworven materiaal rustig te lezen.

Meer info op onderstaande site…