Hoogtij#58 voorbeschouwing

Hoogtij, de culturele rondgang langs Haagse presentatie-instellingen, galeries en kunstenaarsinitiatieven komt er weer aan. Deze keer een visuele vooruitblik op wat komen gaat, met daarbij het nadrukkelijke advies om ook zelf te gaan kijken.

Hoogtij#58 voorbeschouwing
Sophia Bulgakova
Zoë D’Hont
Jesus Canute Iglesias

Children of the Space (A Forest) @ The Grey Space in the Middle
Gestart als satellietprogramma van TodaysArt, maar wegens succes geprolongeerd t/m Hoogtij. Alumni van KABK ArtScience creëren een mentaal bos voor bezinning en betovering. Met werk van Jesus Canuto Iglesias, Mike Rijnierse, Sophia Bulgakova, Stefano Murgia, Stefano Zucchini, Zoë d’Hont

Maarten Schepers (sculptuur) / Niels Post (wand)
Maarten Schepers (sculptuur) / Ellen Rodenberg (installatie)
Kees Koomen
Frans van Lent

MÊKH-WEB @ Quartair

EX-MÊKH (Ellen Rodenberg, Kees Koomen en Maarten Schepers) toont zichzelf en enkele kunstenaars uit hun zelf gesponnen netwerk. Met Marian Wijnvoord (Berlijn), Frans van Lent (Dordrecht) en Niels Post (Rotterdam). Een levende tentoonstelling met extra activiteiten in de weekenden.

Bram De Jonghe
The Kitchen, guest initiative Marquise

The Ballroom @ Billytown

Een veelzijdig overzicht van de leden van kunstenaarsinitiatief Billytown met werk van Rachel Bacon, Melle de Boer, Kim David Bots, Afra Eisma, Robbin Heyker, Paul de Jong, Bram De Jonghe, Maja Klaassens, Marius Lut, Bernice Nauta, Nishiko, Robbert Pauwels, Iede Reckman, Suzie van Staaveren en Marieke van ’t Zet.
En als gastoptreden in projectruimte The Kitchen: MARQUISE – Grand Tour door Pedro Ramos.

filmische verkenning van de ruimte
materiaal van het Lange Voorhout
transport
opbouw in residency

Thomas Bakker @ …ism project space

Projectpresentatie ‘The Place of Sculpture in Daily Life’ van Thomas Bakker bij …ism. Na eerdere filmische en fotografische verkenningen van de projectruimte in juli en augustus bouwt Bakker er deze week aan sculpturale installaties. De première vindt plaats tijdens Hoogtij#58. Daarna nog slechts twee dagen te bezoeken.

Patricia Kaersenhout
Bas de Wit
Hoogtij#58 voorbeschouwing
Alexis Blake

MYBODY.COM @ Nest

Het lichaam als strijdtoneel van machtsstructuren. Met werk van Alexis Blake, Köken Ergun, Juliette Goiffon & Charles Beauté, Christian Jankowski, Patricia Kaersenhout, Jenny Lindblom, Shana Moulton, Richtje Reinsma, The Rodina, Suzie van Staaveren en Bas de Wit.

Hoogtij#58 voorbeschouwing
Annemarie Petri, winnaar van de Ommeren-de Voogt prijs

Najaarssalon & Van Ommeren – De Voogt Prijs @ Pulchri Studio

Niet tijdens Hoogtij maar overdag wel te bezoeken. Met veel werk van de kunstenaarsleden van Pulchri die meedongen naar de Van Ommeren – De Voogt Prijs. Dit jaar gewonnen door Annemarie Petri.