Line Art @ Kunsthal Hof 88

Het was een mooi dagje voor een fietstochtje naar Almelo. Kunsthal Hof 88 trok met Ronald Noorman en Sjoerd Buisman mijn aandacht voor de tentoonstelling ‘Line Art’. De anderen waren mij op dat moment nog onbekend: Odine Lang, Marlies Lesbesque, Leonie van Santvoort, Helen Vergouwen en Coen Vernooij.

Line Art @ Kunsthal Hof 88

Bij binnenkomst ging ik onmiddellijk opzoek naar het werk van Ronald Noorman, van wie ik eerder een prachtige presentatie heb gezien in Museum De Pont in Tilburg. Ik was toen zeer onder de indruk van zijn krachtige lijnenspel. Maar ik moest nu wel even zoeken voordat ik het tegen kwam. In de grote zaal was het werk van zowel Buisman als Noorman niet te bekennen. De andere vijf kunstenaars hebben hier wel werk hangen. De grote gekleurde tekeningen van Leonie van Santvoort vielen mij direct op. Duidelijk lijnen, afkomstig uit de natuur maar met andere kleuren weergegeven. Bij de andere kunstenaars in deze ruimte zag ik dat de natuur en het lijnenspel eveneens een grote rol spelen in het werk.

Line Art @ Kunsthal Hof 88
Leonie van Santvoort,Helen Vergouwen en Marlies Lebesque

Verderop in het kabinet vond ik ze alsnog: de litho’s van Ronald Noorman. Vijf stuks en erg fijn! Dat je met een dergelijke eenvoud zo kunt raken heeft mijn grote bewondering.

De directheid van het werk van Noorman spreekt mij erg aan. Het moet in één keer goed. Alles lijkt op zijn plek te vallen. En de toeschouwer krijgt daarbij voldoende ruimte om zijn of haar eigen verhaal te creëren.

In het kabinet was ook het werk van Sjoerd Buisman te zien. Samen met het werk van Noorman vormde het een mooi geheel. Fijn dat ik dit op een halfuur fietsen van mijn huis kan bewonderen.

Ronald Noorman
Ronald Noorman & Sjoerd Buisman

Kunsthal Hoff 88 word in leven gehouden door een groep kunstliefhebbers uit Almelo, die op vrijwillige basis tentoonstellingen organiseren. Ze mogen de ruimte gebruiken van de gemeente Almelo en theater Hoff 88. De onkosten van de tentoonstellingen worden gedekt door kleine projectsubsidies. Om door te blijven programmeren is Kunsthal Hoff 88 dan ook afhankelijk van de giften van donateurs.

Line Art @ Kunsthal Hof 88
Sjoerd Buisman

Line Art is nog te bezoeken t/m 19 mei 2019 bij Kunsthal Hof 88 in Almelo.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13:00 -17:00 uur.