Art Brussels 37th

Met twee vrienden ging ik op pad vanuit het Oosten naar het Zuiden om Art Brussels te bezoeken. Dat is al een hele beleving op zich. Eerst met de trein naar Deventer en verder met de auto richting Brussel. De reis ging gepaard met een aantal obstakels maar uiteindelijk is het ons gelukt.

Art Brussels 37th
Art Brussels

Eénmaal binnen moesten we eerst even acclimatiseren en op zoek naar koffie en een broodje. We spraken met elkaar af om de beurs individueel te bezoeken en elkaar daarna weer te zien in het restaurant voor een Belgisch biertje. De beurs is ruim opgezet en je kan er goed in ronddwalen. Mijn enthousiasme begon bij de (re)D. stand A.35

Een mooi muurtje met werken van verschillende kunstenaars en op de achtergrond een schilderij van Jean-Marie Bytebier.

Art Brussels 37th
Marjolein Rothman

Daarnaast zat de Wetterling Gallery waar ik deze prachtige schilderijen zag! Omdat er geen naam bij stond wist ik niet zeker van wie ze waren. Nadat ik de foto’s op de computer terug zag, bedacht ik mij dat ze best wel eens van Marjolein Rothman konden zijn. Na nader onderzoek blijk ik gelijk te hebben.

Art Brussels 37th
Hopstreet

Dwalend over de beurs werd ik hier en daar verrast en liep ik af en toe bekenden tegen het lijf. Toen het tijd was voor het Belgische biertje en we het er samen over konden hebben, bleek al snel dat iedereen met andere ogen kijkt en dat ik ook nog heel veel heb gemist. We besloten gezamenlijk nog een rondje te maken.

invited 8.04
HdM Gallery

Er is ook een DISCOVERY sectie voor jonge kunstenaars waar ik deze geinige stoeltjes tegen kwam.

Art Brussels 37th
The Ryder stand D.30

Art Brussels is nog te bezoeken tot en met zondag 28 april van 11:00 – 19:00 uur