Velvet Buzzsaw, kunstsatire voor thuisblijvers

Velvet Buzzsaw, kunstsatire voor thuisblijvers

Lekker kunstgruwelen op de bank kan nu met de nieuwe Netflix-speelfilm Velvet Buzzsaw. De gevreesde kunstcriticus Morf Vandewalt, een kille galeriehouder en een ambitieuze assistent drukken een aantal schilderijen van de zojuist overleden kunstenaar Vetril Dease achterover. Deze actie doet de geldwolven in hen naar boven komen, maar daar zit een prijskaartje aan. Bovennatuurlijke krachten nemen wraak op diegenen voor wie kunst het voorportaal is van pure hebzucht. U bent dus gewaarschuwd.

 

Kunsthorror in Miami door regisseur Dan Gilroy met o.a. Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Natalia Dyer, Daveed Diggs, Billy Magnussen en natuurlijk John Malkovich.

Velvet Buzzsaw, kunstsatire voor thuisblijvers
Advertentie
Hoogtij#67