De Creatieve Stad, onder- en bovengronds

De Grafische Werkplaats en het Haags Gemeentearchief hebben 30 Haagse kunstenaars en vormgevers uitgedaagd een affiche te maken voor het project ‘Den Haag, De Creatieve Stad’. De resultaten zijn nog tot 24 februari te zien in een dubbelexpositie in De Galerij en in de Grafische Werkplaats.

De Creatieve Stad, onder- en bovengronds
De Grafische Werkplaats (fotografie: Bertus Gerssen)

De kunstenaars hebben per affiche twee versies gemaakt: een originele print, gemaakt in de Grafische Werkplaats en een digitale versie voor De Galerij. Het handgedrukte exemplaar is een zeefdruk, lithografie of risodruk. Deze originelen kunt u in de Grafische Werkplaats bewonderen. In De Galerij worden dezelfde affiches getoond, maar digitaal vergroot, op doek geprint en voorzien van verlichting.

De Creatieve Stad, onder- en bovengronds
De Galerij (fotografie: Bertus Gerssen)
Koos Breen
Zeloot

Deelnemende kunstenaars:

Philip Akkerman, Melle de Boer, Studio Renate Boere, Kim David Bots, Koos Breen, Bob van Dijk, Diederik Gerlach, Viktor Hachmang, Rudo Hartman, Akiem Helmling, Saber Javanmard, Elise Kommer, Dennis Koot, Marloes Kroeze, Jeroen de Leijer, Robert Muda van Hamel, Anna Nana, Bernice Nauta, Jordy van den Nieuwendijk, Patswerk, Jip Piet, Pim Piët, Jurjen Ravenhorst, Julian Sirre, Annika Syrjämäki, Lula Valletta, Cyrill Rafael Vasilyev, Ilse Versluijs, Robin van Wijk en Zeloot.

De tentoonstellingen werden ingericht door Guus Boudestein en Ben Faydherbe.

De Creatieve Stad, onder- en bovengronds
Bernice Nauta
Akiem Helmling
Dennis Koot
Dennis Koot
Anna Nana
Jip Piet

De Creatieve Stad is nog te bekijken tot 24 februari 2019.

De Galerij, Station Spui, onder Spui/Grote Marktstraat

Grafische Werkplaats, Prinsegracht 16, Den Haag
Open: ma-wo-vr van 9-17 uur en op afspraak.

De Creatieve Stad, onder- en bovengronds