Het Draaiend Huis moet weer draaien

Wie kent het niet, het ‘Draaiend Huis’ van John Körmeling. Het iconische werk op de Hasseltrotonde in Tilburg staat stil en wordt met uitsterven bedreigd. Maar er is hulp onderweg om het werk van de ondergang te redden en het in volle glorie te herstellen.

Nu is er de mogelijkheid om het voortbestaan van het werk te steunen middels een petitie waarin de gemeente Tilburg wordt opgeroepen om het werk te repareren, te onderhouden en te omarmen.

Het werk wordt gezien als een van de meest opmerkelijke realisaties van rotondekunst in Nederland. Daarnaast behoort het ook tot een van de meest Nederlandse kunstwerken ter wereld.

Het huis is 5 meter breed, 8,5 meter diep en 10 meter hoog. In 2008 werd het Draaiend Huis geïnstalleerd en in gebruik genomen. Het kunstwerk van John Körmeling draait in 53 minuten eenmaal rond de rotonde. Bij filevorming is het dus mogelijk om in de auto door een huis te worden ingehaald.