De Plint / Museumstraat Dordrecht

In de Museumstraat in Dordrecht zijn alle bomen, vanwege een voorgenomen nieuwe bestrating, tot op 120 cm hoogte afgezaagd. Kunstenaars Saskia Meesters en Frans van Lent besloten van de gelegenheid gebruik te maken en creëerden het sokkelproject ‘De Plint’. De veertien ingekorte boomstammen werden door evenzoveel kunstenaars onder handen genomen met een tijdelijke sculpturale ingreep. Vanaf 14 april in ieder geval één week te zien in de Museumstraat en natuurlijk prima te combineren met een bezoek aan het Dordrechts Museum.

De Plint / Museumstraat Dordrecht
Museumdirecteur Frans van Lent van De Plint was zaterdag tijdens de installatie tevens suppoost en houdt de situatie in de gaten.
Margreet Huisman
Rowan van der Sterren

Voor sommige Dordtse kunstenaars die er in de buurt wonen is het tevens een protest tegen de visuele onverschilligheid waarmee de bomenkap werd uitgevoerd. Anderen lijken met organische werken de conditie van de straat te willen herstellen. Maar er zijn ook kunstenaars die de nieuwe situatie als werkelijkheid accepteren en vervolgstappen zetten.

Maureen Bachaus / Maarten van den Berg met een interactief performanceproject.
Topp & Dubio - 'The Paracetamol Works', braille tekst in paracetamol uitgevoerd.
Yvo van der Vat
Ton Kraayeveld
Theun Okkerse
David Timmer / DOOR Open Podium
De Plint / Museumstraat Dordrecht
David Timmer van initiatief DOOR gebruikt de boom als Open Podium en programmeert er elk uur een kort optreden.
Kitty van der Veer
Saskia Meesters
Manuela Porceddu gebruikt de boomschors als lijst voor een polaroid van bewoners die op deze boom uitkeken.
Fransje Diekmann
Ton van Dalen
Frans van Lent, Ø 16 cm
De Plint / Museumstraat Dordrecht
'The Paracetamol Works' van Topp & Dubio doet haar werk en wordt door de onthoofde, maar nog altijd dorstige, boom langzaam opgenomen.