Ben jij onze nieuwe hoofdredacteur?

Jegens & Tevens is een online kunstblog dat het artistieke veld in de regio Den Haag | Zuid-Holland onderzoekt. De website toont boeiende verhalen en informatie die interessant is voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Jegens & Tevens is ook een podium en kweekvijver voor iedereen die graag schrijft en beeldend verslag doet.

Het team bestaat uit tien deskundige en gedreven redacteuren en fotografen en een hoofdredacteur die de website coördineert . Met inmiddels meer dan 2.100 unieke bezoekers per maand en ruim 3.600 volgers is Jegens & Tevens in vijf jaar tijd een beeldbepalende website geworden. Jegens & Tevens is een vrijwilligersorganisatie met een stichtingsbestuur.

Jegens & Tevens zoekt met ingang van februari 2018:

een nieuwe hoofdredacteur

die graag schrijft en redigeert, en die met ons team beeldend en creatief verslag doet van belangrijke ontwikkelingen in de beeldende kunst in Den Haag en omstreken!

Geschatte tijdsinvestering: gemiddeld 8 tot 12 uur per week.

De taken van de hoofdredacteur:

Aansturen van het redactieteam; onderwerpen aandragen en feedback geven op de geleverde bijdragen, coachen van nieuwe redacteuren.

Bewaken van de redactionele processen; deadlines bewaken, correcties (laten) uitvoeren, informatie checken en opmaak van de website bijhouden.

Ontwikkelen van Jegens & Tevens; kunstinitiatieven, kunstenaars, doelgroepen en lezers volgen, onderwerpen en ontwikkelingen aandragen, het bestuur informeren over organisatie- en ontwikkelvraagstukken, ondersteunende diensten inschakelen (zoals hosting en marketing).

Financieel beleid voeren; begroting maken en volgen, inkomsten genereren door middel van advertentieverkoop en fondsaanvragen.

Representatie en marketing; de hoofdredacteur is het levend visitekaartje van Jegens en Tevens en vertegenwoordigt de website en redactie bij organisaties en evenementen. De hoofdredacteur organiseert de marketing van de website.

De hoofdredacteur die wij zoeken heeft aansturende en redactionele kwaliteiten en hij/zij heeft veel affiniteit met de (online-)wereld van beeldende kunst. Een levendig netwerk in de Haagse en Zuid-Hollandse beeldende kunstwereld is een groot pluspunt.
Minstens zo belangrijk: een communicatieve, open werkwijze en een creatieve geest.

 

Wij bieden:

een leuk gedreven team, een groot netwerk, een betrokken bestuur en de mogelijkheid om de functie zelf vorm te geven met onder andere werkbezoeken en netwerkbijeenkomsten. En wij bieden een (vrijwilligers-)vergoeding van € 1.500,- per jaar, per maand uit te keren.

Het bestuur van Jegens & Tevens ontvangt graag voor 20 januari 2018 reacties van geïnteresseerde kandidaten. Stuur je cv met voorbeelden van recente, relevante activiteiten en een korte motivatiebrief naar de secretaris van het bestuur, Roos Hoffmann; rooshoffmann@hotmail.com

Eind januari/begin februari 2018 vinden de selectiegesprekken plaats.