TU Delft en Todaysart / nieuw artist-in-residence programma

8 juni 2017 onthulden de TU Delft en TodaysArt een nieuwe samenwerking: samen zetten zij een artist-in-residence programma op. Binnen de residency gaan kunstenaars samenwerken met vakgroepen van de TU Delft aan een onderzoek of kunstwerk, dat onder andere gepresenteerd zal worden tijdens het TodaysArt festival en in museum Prinsenhof Delft.

TU Delft en Todaysart / nieuw artist-in-residence programma

Dit jaar start de pilotfase van het project, met kunstenaar Mike Rijnierse in samenwerking met technische natuurwetenschappen en het modemerk Iris van Herpen samen met industrieel ontwerpen en bouwkunde.

De kennis tussen de verschillende wetenschapsdomeinen moet worden gedeeld, daarom heeft de residency een interfacultaire opzet die geen enkele discipline uitsluit. Het gaat hier dan ook nadrukkelijk over de wisselwerking tussen verschillende disciplines en kennisgebieden, maar ook tussen een kennisinstituut en een creatieve organisatie. Met deze samenwerking beogen de partners het hoogwaardige onderzoeksklimaat van de TU Delft te verbinden met het artistieke netwerk van TodaysArt.