Hiep Hiep Hoera!

In januari 2010 nodigde Stroom Den Haag verschillende professionals uit het veld uit om na te denken over een online medium van en voor Haagse kunstenaars. Het moest de diversiteit van de hofstad bedienen en laten zien. Want, De Haag Brùis, ook artistiek!

Esther Didden
Eline van der Haak

In januari 2011 lag er een strategische basis en 27 mei van hetzelfde jaar ging de eerste post de lucht in. Janneke Hendriks, Eelco van der Lingen en Casper Schippers ontwierpen de site. En Jegens & Tevens kreeg een hoofdredacteur, Eelco van der Lingen. Na een jaar nam Esther Didden het over.

Er ontstond een team van redacteuren dat met enorme inzet Jegens & Tevens op de kaart zette. Hicham Khalidi, Pia Louwerens, Josje Hattink, Eline van der Haak, George Vermij, Lotte van Lieshout, Martijn Grooten, Jonquil, Inge Swinkels, Iris Beljaars, Jorieke de Vet, Kees Koomen, Bob van der Sterre, Malou Cohen, Marie Civikov, en last but certainly not least.. Ed Jansen (1960-2016).

 

Pia Louwerens
Josje Hattink
George Vermij
Ed Jansen

Sommige redacteuren bleven, anderen kwamen erbij. Jegens & Tevens ging op eigen benen staan en werd een stichting, wat zonder de hulp van Stroom Den Haag niet mogelijk was geweest.Op 7 april 2014 nam Nathalie van der Lely het hoofdredacteur stokje van Esther over. Paul Cornelissen, Esther Didden, Roos Hoffman en Annemaaike Daniel vormden het bestuur van Stichting Jegens & Tevens.

Een geschiedenis van bijna 7 jaar, 1441 artikelen en ontzettend veel werk in een notendop.

Hiep Hiep Hoera!
vlnr: Annemaaike, Esther, Nathalie, Paul en Roos
Vandaag, 7 april 2017, vieren we onze verjaardag en we pakken groots uit

Een nieuwe site en een nieuwe identiteit met nog meer mogelijkheden om te laten zien hoe artistiek Den Haag (en kunst daarbuiten) bruist.

Met hulp van Stroom Den Haag en de buurmen, Tom Laan en David Veneman, geven wij online een groots feest!

feistjuh!