Open Call voor Whispering Wall

Whispering Wall is op zoek naar kunstenaars, designers en interieurontwerpers die deel uit willen maken van het Whispering Wall Collective. Een collectief waar samen wordt geëxperimenteerd, wordt gepresenteerd en wordt georganiseerd op het grensvlak van kunst, design en architectuur. Lijkt je dit interessant neem dan contact op met Mark de Weijer, whisperingwall.

Over Whispering Wall
In de Weimarstraat in Den Haag, bevindt zich winkel/galerie Whispering Wall. Dit platform is in 2011 geïnitieerd door kunstenaar Mark de Weijer om er zijn werk te maken en te presenteren. Het werk van de Weijer bevindt zich na een begin als schilder tegenwoordig op het snijvlak van kunst, design en architectuur.

p1080936

Vroeg werk van de Weijer is materieel

p1080938

en landschappelijk

p1080941

Later wordt het meer materiaalonderzoek

Het gevolg is dat hij achterin het pand een atelier heeft waarin hij experimenteert met papier en kleur en dat hij in de voorruimte een showroom/galerie heeft waarin hij zijn werk presenteert. Zijn werk bestaat naast een tak met autonoom beeldend werk voornamelijk uit wandbekleding, aquarellen die op zelf gemaakt papier zijn gemaakt en vervolgens op de muur worden bevestigd. Het werk wordt zo onderdeel van de architectuur. In de ruimte worden verder wisselende tentoonstellingen gemaakt met bijvoorbeeld verlichting en andere functionele ontwerpen op het gebied van de interieurarchitectuur.

p1080940

Etalage met verschillend werk van de Weijer en anderen

p1080944

Het ateliergedeelte

p1080945

De presentatieruimte met Mark de Weijer

In de loop van de tijd wilde de Weijer zijn platform verbreden om te komen tot kennisuitwisseling en innovatie. Hij is een samenwerking aangegaan met Anne van de Weijer van Vilt aan Zee. Zij werkt met vilt en de toepassing daarvan in verlichting en interieurs. Uitgangspunt is evenals bij Mark de Weijer een ambachtelijke benadering en een experimentele houding. In de ruimte van Whispering Wall is afwisselend werk te zien van Mark de Weijer, Vilt aan Zee, en werk van genodigde ontwerpers in tijdelijke tentoonstellingen. Whispering Wall laat zich daarnaast zien op beurzen zoals tijdens de Dutch Design Week en bijvoorbeeld op Art Rotterdam en Design District.

p1080946

De winkelpui