De Grote Kunstshow

De topstukken uit het Gemeentemuseum, waaronder Piet Mondriaans Victory Boogie Woogie verplaatsen zich voor één keer naar de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg tijdens De Grote Kunstshow; een anderhalf uur durende kijkreis langs verborgen schatten. 

unnamed

De presentatie van De Grote Kunstshow is in handen van de Vlaamse Katrijn van Bouwel. In deze kijkreis worden kunstwerken met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog tot leven gewekt: een nieuwe manier van beeldende kunstbeleving.

Victory Boogie Woogie

De werken worden door diverse gasten gepresenteerd onder wie Sacha Bronwasser, kunstcriticus van de Volkskrant, Nik van den Berg, zanger en bassist van de Haagse band F, en actrice Hannah van Lunteren. Abdelkader Benali en Elfie Tromp schrijven speciaal voor de voorstelling een monoloog. Verder vertelt museumdirecteur Benno Tempel over zijn persoonlijke relatie met de Victory Boogie Woogie en legt hij uit waarom Piet Mondriaan volgens hem hét genie van de twintigste eeuw is.

Eenmalig te zien tijdens het Haags UIT Festival

De Grote Kunstshow wordt eenmalig opgevoerd op zaterdag 3 september om 14.30, 19.30 en 21.30 uur in de Koninklijke Schouwburg. Eerdere edities in Amsterdam en Rotterdam waren een groot succes. Kaarten kosten 22 euro (17 euro met CJP) en zijn hier te bestellen.