In Memoriam: Ed Jansen

Vandaag ontvingen wij het bericht dat Ed Jansen op 22 juli jl. op 56-jarige leeftijd onverwachts is overleden. Het verdrietige nieuws is een schok voor zijn familie, vrienden en iedereen die met hem heeft samengewerkt. Zijn Pictured-serie, maar liefst 205 in totaal, vormde een wezenlijk onderdeel van Jegens & Tevens.

Ed

Zijn fascinatie voor kunst, techniek en kunstenaarsinitiatieven zorgde voor een divers beeld van de regionale kunstscene dat recht deed aan de bijzondere activiteiten van deze regio. Esther Didden schreef een In Memoriam voor de betrouwbare, loyale en lieve man die ruim 5 jaar voor Jegens & Tevens veel heeft betekend en altijd klaarstond. Zijn loyaliteit, kunde en hulpvaardigheid zullen wij heel erg missen.

In Memoriam: Ed Jansen

De meest trouwe Jegens & Tevens medewerker was ongetwijfeld Ed Jansen, beter bekend als PicturEd. Recentelijk publiceerde hij zijn 205e fotoreportage. Als je Ed tegenkwam, gingen zijn ogen glimmen als hij over techniek of nieuwe gadgets kon spreken. Hij was in die zin een echte selfmade man. Hij was daar trots op en terecht, je kon voor allerhande technische vragen bij hem terecht en hij ging graag voor je aan de slag.
Ik zal me Ed herinneren als een betrouwbare lieve man, een bekend gezicht in het Haagse culturele circuit. Met zijn camera altijd paraat. Als hoofdredacteur kon ik van hem op aan, hij deed wat hij beloofde, zette altijd een stap extra en was volkomen in zijn element als hij met zijn camera op pad was.

Lieve Ed, bedankt voor de fijne samenwerking en rust zacht.

ed jansen generator strandbeest