Weekendtip: Haagse Kunstkring bestaat 125 jaar!

125 vrouwen met hoeden die aan elkaar zijn verbonden en samen één grote hoed vormen, de Hoedenhoed, zijn op zaterdag 4 juni te bewonderen op de Denneweg. Ook organiseert de jubilerende Haagse Kunstkring in dat weekend kunstzinnige activiteiten en zijn er werkende 3D-printers te zien.

Lichel van den ende aan het werk

De Hoedenhoed is bedacht door ‘wearable art’ kunstenaar Lichel van den Ende. Voor het 125-jarig jubileum van de Haagse Kunstkring heeft hij dit bijzondere project bedacht: 125 organza hoeden worden met een enorm web van linten aan elkaar verbonden en vormen zo de Hoedenhoed. Deze wordt op 4 juni tussen 11 en 12 uur gedragen door 125 vrouwen. Van den Ende verwerkte meer dan 12.500 lapjes in deze zelfgemaakte hoeden.In de loop van de dag zullen acht draagbare kledingobjecten in en rond de HKK op de Denneweg worden gepresenteerd, ook van zijn hand.

organza hoed

In het gebouw van de Haagse Kunstkring in dit weekend een werkende 3D-printer te zien. Dit weekend worden kunstwerkjes geprint die zijn ontworpen door kunstenaars verbonden aan de Haagse Kunstkring. Ook  zijn er kunstenaars aan het werk en worden er gratis workshops gegeven. Op zondag 5 juni geeft kunstenaar Quinten Smith, ‘Monster 3D Incubator’,  twee workshops over 3D-ontwerpen, printen en animeren, en zijn 3D-landschappen en werelden. Samen met hem leer je hoe je een klein 3D- voorwerp op de iPad of op je eigen telefoon kunt ontwerpen en printen op een 3D-printer. De workshops beginnen om 12.30 en om 15.00 uur. Belangstellenden kunnen langskomen bij de Haagse Kunstkring om mee te doen.