The Knight’s Move start!

Afgelopen vijf jaar organiseerde Stroom Den Haag The Knight’s Move: een serie ontmoetingen met toonaangevende, inspirerende en soms ontregelende internationale gasten. Voor iedereen die zich bezig houdt met de toekomst van de stad en Den Haag in het bijzonder. 

In seizoen 2015-2016 slaat Stroom de handen ineen met The Hague International Center for Civic Hacks, het Nationale Toneel & Babel, Universiteit Leiden en LAPS Amsterdam om het gesprek over de stad te verbreden, te verdiepen en aan te scherpen. Dougald Hine trapt dit nieuwe seizoen af.

Dougald-Hine-BSF-speaker2

Dougald Hine is een schrijver, spreker en activist, wiens verhandelingen vaak in een project uitmonden. Hij is de mede-auteur van Uncivilisation: The Dark Mountain Manifesto (2009), een publicatie die uitgroeide tot The Dark Mountain Project, een netwerk van denkers en activisten die filosoferen over een wereld die moet komen ná de door hen voorziene instorting van het huidige industrieel-kapitalistische systeem (Dougald Hine die over Dark Mountain Project praat).

DarkMountain_logo

Dougald Hine is ook de oprichter van Spacemakers, een utopisch bureau voor stedelijke ontwikkeling, de auteur van The Crossing of Two Lines (2012) en ‘leader of artistic development’ van Riksteatern, een Zweeds rondreizend theatergezelschap.

Tijd: Woensdag 11 november 2015, 20-22 uur (zaal open: 19.30 uur).

Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag.

Tickets:  aan de deur of online. 7,50 euro.