Exit GEMAK: All Art is Political | Kunst = Politiek

GEMAK moet helaas sluiten en organiseert daarom op vrijdag 4 december 2015 zijn laatste evenement: Exit GEMAK: All Art is Political | Kunst = Politiek. Een volle en diverse dag met eendagstentoonstelling, debat, performances & optredens, en een afscheidsfeest samen met het kunstenveld.

GEMAK

Het evenement valt samen met de 43e editie van Hoogtij, waarvan GEMAK altijd het startpunt is/was. Zo kunnen we afscheid nemen met het veld op een manier die past bij GEMAK en stichting De Vrije Academie: toegankelijk voor iedereen met een open blik en nieuwsgierig naar kunst en kunstenaarschap in relatie tot de wereld om ons heen.

1-DAG-TENTOONSTELLING (open van 14 uur tot middernacht) met werk van:

Philip Akkerman, Siamak Anvari, Ehsan Behmanesh, Justin Bennett, Harold de Bree, Paul Bruininckx, Claudie de Cleen, Nicole Donkers, Laura van Eeden, B.C. Epker, Melissa Cruz Garcia, Anne Geene, Hannah Dawn Henderson, Jonquil, André Kruysen, Dana LaMonda, ligteringen/derooij, Euf Lindeboom, LUSTlab, Sylvain Mazas, Marjolijn van der Meij, Andries Micke, Ingrid Mol, Pendar Nabipour, Nishiko, Arjan de Nooy, Hans Demoed & Geert de Rooij (POTL), Zeger Reyers, Pascal Schilp, Petra van der Schoot, Philip Schuette, Willem Spekenbrink, Yvo van der Vat, Pim Voorneman, Teun Voeten, René Vullings, Mark de Weijer, Wouter Willebrands, Jean van Wijk, Gerjanne & Marijke van Zuilen.

DEBAT (16 – 18 UUR) over de positie en toekomst van presentatie-instellingen en de (kwetsbare) diversiteit van het kunstenveld.

Met: Koen Kleijn (moderator); Arno van Roosmalen,Bianca Runge, Niels Post,Irene de Craen, Birgit Donker, Jean Bernard Koeman en Joris Wijsmuller. Het debat wordt afgesloten door Cissie Fu, assistent hoogleraar politieke theorie aan de universiteit Leiden en verbonden aan PAI (Political Art Initiative).

AFSCHEID: publicatie & feest met het kunstenveld

Na afloop van het debat serveren we voor de laatste keer Hoogtij-soep. Vervolgens volgt de presentatie van de speciale afscheidspublicatie en een gevarieerd avondprogramma met artistieke en muzikale performances o.a. Tekenperformance van Gerjanne en Marijke van Zuilen, OpenSourceGovenment-presentatie van Pendar Nabipour en muziek van Oerknal! Wout de Vringer, de vormgever van GEMAK, zal vanaf 22.00 uur (afscheidsparty)plaatjes draaien.

Waar: Gemak, Paviljoensgracht 20-24.

Wanneer: vrijdag 4 december 2015. 14:00 tot middernacht

Entree: gratis