Coöperatieve werklandschappen #01: Founded by All

De meerwaarde van broedplaatsen voor het culturele en innovatieve klimaat in Den Haag wordt breed erkend. In de praktijk blijken deze collectieven van kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve ondernemers kwetsbaar.

Het spanningsveld tussen de stedelijke ambities en de gevolgen van de huidige crisis op stadsontwikkeling maakt een heroriëntatie op het fenomeen ‘broedplaats’ en de rol daarvan in de stad noodzakelijk. STADvogels organiseert daarom enkele werksessies om duurzame modellen voor creatieve collectieven te onderzoeken in de context van de Haagse praktijk.

unnamed

In 2006 startte Maarten Hendriks zijn eigen ideale werkplek in Eindhoven: een ruimte waar (startende) creatieve ondernemers, naast de basisfaciliteiten, opdrachten en kennis delen en waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat.

Op donderdag 5 november vertelt hij over hoe dit concept in 2013 met partners uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid een duurzame vorm kreeg met de oprichting van Founded by All. Deze Eindhovense coöperatie, gevestigd in het Klokgebouw op Strijp-S, bestaat inmiddels uit ruim 30 zelfstandig ondernemers uit de tech- en designwereld. Na de lezing van Maarten Hendriks start een workshops waarin aanknopingspunten worden geformuleerd voor de Haagse praktijk.

Wanneer: donderdag 5 november 2015, 16:00-18:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)

Waar: ICX, Stille Veerkade 19, Den Haag

Aanmelden: Deelname is gratis, maar wegens een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Dit kan t/m dinsdag 3 november 2015 via martine@stadvogels.nl