Vijf keer op rij in ZomerExpo

Voor het vijfde jaar op rij is het werk van kunstenaar Sanne Maes geselecteerd voor de tentoonstelling ZomerExpo in het Gemeentemuseum Den Haag. De vijfde editie van ZomerExpo, de grootste landelijke tentoonstelling met open inschrijving en anonieme keuze, is op 11 juli 2015 feestelijk geopend.

restrained

Sanne Maes exposeert dit jaar met het werk “restrained”, een video van een gezicht geprojecteerd over een betonnen masker. Dit werk verbeeldt een woeste schreeuw zonder geluid. Het werk van Maes bestaat hoofdzakelijk uit video-installaties; videobeelden geprojecteerd op een ander beeld. Meestal een ingetogen zelfportret, dat een relatie aangaat met het beeld waar het overheen geprojecteerd wordt. Het kan daarbij gaan om een tekening of een object. Hiermee heeft zij door de jaren heen haar eigen beeldtaal ontwikkelt.

In 2008 studeerde Maes af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag en momenteel werkt zij veel in haar atelier in Scheveningen. Daarnaast maakt Maes indien mogelijk jaarlijks een verre reis, hier haalt zij haar inspiratie vandaan. Haar werk is een onderzoek naar de grenzen van het fysieke lichaam, seks, dood, de relatie van het lichaam met de natuur en naar de plek van de mens in relatie tot zijn omgeving.

Sanne Maes viert haar ZomerExpo-jubileum samen met Mardoe Painter en Bart Jansen. Samen zijn zij de enige drie kunstenaars die voor het vijfde jaar op rij zijn gekozen voor ZomerExpo. De tentoonstelling is nog te zien t/m 20 september 2015 in het Gemeentemuseum Den Haag.