Stadsklas: HOE BOUW IK EEN COMMUNITY?

Stroom Den Haag organiseert voor het tweede jaar de Stadsklas: een serie alternatieve en intensieve lesdagen voor ruimteveranderaars. De tweede Stadsklas van jaargang 2015 brengt een bezoek aan twee bijzondere projecten in Amsterdam-Noord: de NDSM-werf en De Ceuvel. De les die daarbij centraal staat is: hoe bouw ik een community?

amsterdam-de-ceuvel

De Ceuvel, Amsterdam

Stadsklas_Amsterdam2

NSDM-werf

Gidsen Elien van Riet (NDSM-werf en Urban Tribes) en Steven Delva van Delva Landscape Architects nemen speciaal voor de Stadsklas een selecte groep deelnemers mee langs bijzondere ontwikkelingen in Amsterdam-Noord. Doel van de dag is om de vaardigheden te leren die komen kijken bij een hands on-manier van stedenbouw bedrijven. Op het programma staat onder meer een bezoek aan de voormalige scheepswerf De Ceuvel, die met behulp van tweedehands woonboten en bodemvervuiling-etende planten is getransformeerd tot een zelfvoorzienende werkoase. Ook word je ontvangen bij de NDSM-werf, een van de eerste en opvallendste creatieve hotspots in Amsterdam.

Stadsklas Amsterdam biedt plek aan maximaal 15 deelnemers. Kosten € 99 (exclusief btw en reiskosten en inclusief catering gedurende de dag). Er is een aantal studentenplekken beschikbaar voor € 49. Inschrijven kan hier. Stadsklas Amsterdam is op maandag 7 september 2015, 9:30-17:30 uur. Er is nog een Stadsklas naar Oostende gepland op 12 september, meer informatie daarover vind je hier

Ben je ingeschreven voor een van de twee Stadsklassen en wil je graag een artikel hierover schrijven? Mail gerust naar redactie@jegensentevens.nl en dan plaatsen wij jouw artikel!