#Zomertip: Pedalling SeaSides & Sonic Bike experience

In juni zijn gerenommeerd geluidskunstenares en componiste Kaffe Matthews en het Bicrophonic Research Institute (BRI) te gast in iii’s artist-in-residence programma in ateliercomplex DCR. Tijdens deze residency zal Matthews een nieuwe interactieve geluidscompositie maken die bezoekers kunnen ervaren terwijl ze op een Sonic Bike door de duinen rond Kijkduin fietsen in juli.

diagrams-2_anatomy

Sonic Bikes in Kijkduin

Tijdens de maand juli kunnen bezoekers op het Deltaplein in Kijkduin een Sonic Bike ophalen waarmee ze de routes en geluiden in de duinen kunnen verkennen. Een Sonic Bike is een speciaal ontworpen fiets met een ingebouwd GPS systeem, een audiospeler en luidsprekers die samen muziek ten gehore brengen die afhankelijk van de locatie en beweging van de fietser verandert, als een interactieve soundtrack.

Pedalling SeaSides

Pedalling SeaSides weerspiegelt de invasie van menselijke ingrepen in natuurlijke landschappen. Het zal de deelnemers aanzetten tot het alleen of in groepen ontdekken en overgaan van verstopte grenzen en een nieuwe ervaring brengen voor ieder. Zelfs de strandganger zonder Sonic Bike zal van Pedalling SeaSides kunnen genieten door te kijken en luisteren naar de deelnemers die met behulp van een Sonic Bike nieuwe en unieke geluidsfragmenten voor de zuidkust van Den Haag ten gehore zullen brengen.

Kaffe Matthews

Sinds 1990 maakt Kaffe Matthews wereldwijd nieuwe electro-akoestische muziek met een grote verscheidenheid van plaatsen en dingen zoals viool, theremin, wilde zalm, Schots weer, NASA wetenschappers, Grand Union Canal, fietsen, hamerhaaien, schoolkinderen, gespannen kabels in de woestijn en het BBC Scottisch Symphony Orchestra.

diagrams-5_howitworks

 

Openingstijden & Entree

dinsdag – vrijdag 12:00 – 22:00. zaterdag 10:00 – 22:00. zondag 10:00 – 20:00. Entree 5 euro

Opening 4 juli 2015 om 16:00. Te beleven tot en met 2 augustus.