Weekendtip: ONTTEGEL!

Op vrijdag 19 juni, 13.30 uur a.s. vindt de Haagse start van de landelijke actie Steenbreek plaats en wordt door wethouder Joris Wijsmuller tijdens kunstperformance ‘ONTTEGEL!’ met de ‘Climate Rescue Unit’ de eerste steen gelicht naast de trambaan op de Turfmarkt. Na afloop van de performance kunnen bezoekers een stoeptegel of klinker ruilen voor een plant.

ONTTEGEL! LfM

Den Haag heeft, zo blijkt uit onderzoek, het warmste stadscentrum van Nederland. Het tegengaan van het dit ‘hitte-eiland’ effect kan heel eenvoudig zelf worden aangepakt door het weghalen van bestrating en het vergroenen van de stad. Het Haags Milieucentrum (Operatie Steenbreek) en het Laboratorium voor Microklimaten (kunstproject ONTTEGEL!) werken samen om het weghalen van verharding door bewoners van Den Haag onder de aandacht te brengen zodat eigen leefomgeving en zo het klimaat in de stad verbeteren.

ONTTEGEL!(LfM) laat zien hoe dit gaat en komt met ‘Climate Rescue Unit’ op prominente plekken in de stad met speciale gereedschappen en watervoorziening voor het weghalen van bestrating en aanleggen van microklimaten en (water)tuinen. Actie Steenbreek(HMC) helpt vervolgens met de Tuinbrigade en Tuinambassadeurs bewoners bij het ontstraten in eigen tuin en in de wijk.

Voor meer informatie en programma 2015: ONTTEGEL! Laboratorium voor MicroklimatenOperatie Steenbreek, Haags Milieucentrum

logo_juni2009