Weekendtips: Gemak, Vonkel en een krab

De zon straalt en nodigt uit om buiten te verkennen. Voor de wolkbreuken die dit weekend zijn voorspeld hebben wij nog enkele tips, om je ook cultureel onder te dompelen…

OPENING OFF SENSES / FUTURE SENSES in GEMAK

Op vrijdag 1 augustus 2014 opent om 17 uur de tentoonstelling Off Senses / Future Senses in GEMAK, een tentoonstelling met kunstenaars die de zintuiglijke gewaarwording en de mogelijke meerwaarde ervan – door juist een gebrek aan zintuiglijke ervaring of het uitbreiden van zintuiglijkheid – onderzoeken. Deelnemers: Peter de CupereLUSTlabAntwerpse kunstcentrum Objectif ExhibitionsPetra van der Schoot, Sissel Marie Tonn en Mattie van der Worm. Onze J&Ter Cybil Scott maakt voor GEMAK een nieuw interactief werk geïnspireerd op een bekend en omstreden neurologisch waarnemingsfenomeen, het zogenaamde Ganzfeld effect.

GIGANTISCHE KRAB IN STADHUIS DEN HAAG

Haagse kunstenaar Willem Boer bezig in Atrium Stadhuis Den Haag. Bron: Plastic Soup Foundation

Ben je creatief en ben je geïnteresseerd in recycle art? Bezoek dan dit weekend het Atrium in het Stadhuis, waar je in het laatste weekend nog mee kunt bouwen aan de gigantische krab van zwerfafval; een kunstproject van Haagse kunstenaar Willem Boer. Het bouwen van dit kunstwerk doet hij niet alleen want iedereen die dit wil mag meebouwen! Elke dag (met uitzondering van zondagen) kan iedereen van jong tot oud tussen 11.00 en 17.00 helpen.

SELECT ’14 VONKEL

Jim Impelmans / Zonder Titel. 2014. Bron: Jim Tumblr

Elke maandag van de maand augustus en maandag 1 september organiseert Galerie Vonkel Select ’14, een online veiling waar geboden kan worden op kunstwerken die in het afgelopen jaar te bezichtigen waren op een beurs of expositie. Elke zaterdag en zondag ervoor zijn de werken te zien op de website.  Binnenkort verschijnt op J&T een artikel over Jim Impelmans, een jonge kunstenaar die verbonden is aan Vonkel en wiens werk geveild wordt.