Waterdichte Weekendtips

Met een bijna guur aandoende wind en een bak regen buiten, is het heerlijk om binnen te zitten. Enkele tips voor mensen die binnen cultureel verrast willen worden dit weekend.

Opening Across the Opposite in Galerie Helder

Across the Opposite is de tweede tentoonstelling van Otto Egberts bij galerie Helder. In mei 2012 was de eerste, met titel ‘On The Surface’. Nu twee jaar later exposeert hij samen met Marcel WesdorpHet is een uitdagende tentoonstelling over vorm, inhoud, materie en betekenis. Een zoektocht naar wat we wel en niet weten. En naar bewust en onbewust handelen, zien en interpreteren. Opening 10 mei 16:00 – 19:00 en nog te zien t/m 22 juni

Opening NOW, AND AFTER in Quartair

De leden van het Finse kunstenaarscollectief IC-98, bestaande uit Visa Suonpää en Patrik Söderlund, ontmoette 15 jaar geleden de Nederlandse kunstenaar Thom Vink (1965) in Finland. Sinds die tijd organiseren ze regelmatig succesvolle uitwisselingen tussen Den Haag en Turku, Finland. In Quartair zullen zij deze lente voor het eerste samen exposeren in de tentoonstelling ‘Now, and After.’ De tentoonstelling toont hun nieuwste videoanimaties en installaties. Opening 10 mei 18:00 en nog te zien t/m 30 mei.

Abendland, videostill, 2014 , IC-98

Your Engagement has consequences in Billytown

Finissage en filmavond in Billytown. Je kunt een hapje eten en nog de laatste keer de tentoonstelling bekijken. Bovendien wordt er een filmavond georganiseerd met filmpjes geselecteerd door de deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling. Een recensie van de tentoonstelling vind je natuurlijk bij ons!

Tot slot: Documentaire De Cycloop van Jean Tinguely. 2005.

Een tip van J&T voor de druilerige zondag, die geïnspireerd is door de Parade Suspendisse. Als je de beesten van Theo Jansen interessant en leuk vindt, dan is de documentaire Cycloop, het Meesterwerk van Jean Tinguely zeker iets voor jou. Het meesterwerk van kunstenaar Jean Tinguely is het enorme kunstwerk De Cycloop in een park net buiten Parijs. Het werk – dat maar liefst twintig jaar in de maak was – bestaat onder meer uit kronkelende metalen trapjes, fonteinen en smalle voetpaden. Tinguely maakte De Cycloop niet in zijn eentje: collega-kunstenaars Niki de St. Phalle, Eva Aeppli, Larry Rivers en Jean-Pierre Raynaud leverden artistieke bijdragen