#Uitgelicht – Het eerste meiweekend

Het laatste weekend van de meivakantie leent zich uitstekend om nog even cultuur te snuiven. Dit weekend staan er bijzondere kansen op het programma

In het GEM gaan Reflections van Daan van Golden en Cycle van Jacco Olivier hun laatste weekend in. Daan van Golden toont reflecties waarbij de toeschouwer zichzelf ziet; silhouetten waarin een andere voorstelling verborgen zit.

Daan van Golden – Sleeping Buddha

Met behulp van de techniek van de videokunst weet Jacco Olivier de schilderkunst een nieuw gezicht te geven. Er gebeurt iets bijzonders wanneer hij zijn schilderijen opbouwt met royale en vluchtige penseelstreken, waarna hij systematisch iedere ontwikkeling fotografeert en die beelden zet hij achter en over elkaar zodat een vloeiende animatie ontstaat.

Jacco Olivier – Cycle

Bij de buurvrouw Haags Gemeentemuseum zijn dit weekend nog de topstukken van Het Mauritshuis te zien. Hierna verhuizen zij weer terug naar hun oude stek die op vrijdag 27 juni feestelijk geopend zal worden. Tot die tijd kun je je nog vergapen aan de oude meesters in de prachtige zalen van het Gemeentemuseum. Mocht je nog een oud apparaat thuis hebben liggen dan kun je deze inleveren bij het museum; hier krijg je een gratis entree voor terug want het is Wecycle Wonderweek!

Johannes Vermeer – Gezicht op Delft

Elektriciteitsfabriek

Om 16:00 vindt op zaterdag 3 mei de rituele gang van het nieuwe strandbeest van Theo Jansen naar het strand plaats. De Animaris Suspendisse wordt door 26 mannen, vrouwen en kinderen gedragen naar het strand, gevolgd door de Animaris Ordis die zelf kan lopen. Mocht je willen helpen het Strandbeest naar het strand te dragen dan kun je je nog opgeven via Nina Malan: vrijwilligers@electrciteitsfabriek.nl

Strandbeest van Theo Jansen. Foto: Ed Jansen