Informatiebijeenkomst atelier- en broedplaatsenbeleid Stroom

Ieder jaar organiseert Stroom Den Haag een bijeenkomst met als doel Haagse kunstenaars te informeren over en te betrekken bij één of meerdere aspecten van haar beleid. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 23 april en staat dit jaar in het teken van het atelier- en broedplaatsenbeleid.

Culturele broedplaats de Besturing

Na soep met broodjes zal Stroom de aanwezigen informeren over de stand van zaken op ateliergebied. Dit gebeurt door middel van korte presentaties van Mariska Eikenaar (hoofd Vastgoedportefeuillemanagement en plv. directeur CVDH (Centrale Vastgoed- organisatie Den Haag)), Stef Katwijk (beleidsadviseur Cultuur gemeente Den Haag), architect Andries Micke, afvalarchitect Denis Oudendijk en ontwerper Tiddo de Ruiter (over de plannen en aanpak van de ateliercomplexen Maakhaven en De Besturing).

Na de pauze zal om 20.00 uur ADHD XVII starten. Bij de informatiebijeenkomst ligt het accent op informeren, toelichten; in de ADHD gaat het om debat, gesprek, vergezichten schetsen. ADHD buigt zich over de broedplaats van de toekomst. Hoe ziet deze er uit? Kan deze een meer structurele plek in de stad gaan innemen? Wat is daarvoor nodig aan beleid, visie en middelen? Arna Notten, relatiemanager kunst en cultuur bij de Triodosbank, Fieke Meindertsma, directeur van Conceptors, Harmen Zijp, Broedplaats De War in Amersfoort en Hans Karssenberg, partner bij Stipo, team voor stedelijke ontwikkeling, leveren een bijdrage.

 

Culturele broedplaats Maakhaven


PROGRAMMA

Inloop
17.15-18.00 uur: soep met broodjes

Informatiebijeenkomst
18.00-18.25 : Informatie en toelichting over CVDH
18.25-18.50: Gemeentelijke atelierbeleid/ broedplaatsenbeleid ontwikkelingen
18.50-19.10: Plannen De Besturing
19.10-19.30: Plannen Maakhaven

Pauze
19.30 – 20.00 uur

ADHD XVII ‘Beyond de broedplaats’
20.00 – 22.00 uur

Voor meer informatie kijk op de website van Stroom.