Weekendtip #86

WO MEINE SONNE SCHEINT [EXPOSITIE IN SITU]
5-9 februari 2014
Verhalenhuis Belvedere, Rechthuislaan 1 Rotterdam

Werk van Jochem Schneider op het cruiseschip de SS Rotterdam

Wo Meine Sonne Scheint is een expositie in situ die zal plaatsvinden tijdens de Rotterdam Art Week van 5 tot 9 februari 2014. De tentoonstelling is een initiatief van de in Rotterdam gevestigde kunstenaars Beatrijs Dikker en Bas Ketelaars en gaat zowel jonge als gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland de ruimte bieden hun werk op locatie te ontwikkelen. De verschillende tentoonstellingsruimtes bevinden zich op loopafstand van elkaar, verspreid over Katendrecht.

Hannelore van Dijck aan het werk in de Player/het Wijktheater

Het accent van de tentoonstelling ligt op het artistieke maakproces. De deelnemende kunstenaar verlaat zijn atelier om op locatie te experimenteren in relatie tot de ruimte. Op deze manier gaan atelier en expositieruimte in elkaar over en krijgt de bezoeker inzicht in hoe de kunstenaars te werk zijn gegaan. De kunstenaars zetten het werken in situ in om het experiment binnen het eigen werk te waarborgen. Hiermee is Wo Meine Sonne Scheint een welkome aanvulling op de grote kunstbeurzen die gelijktijdig tijdens Rotterdam tijdens de Art Week plaatsvinden.

Werk van Linda Arts in de Skybox naast TEC Art

Naast de tentoonstelling is er een randprogrammering met verschillende gasten en talks. Daarnaast zullen er performances te zien zijn: vrijdag om 12.30 is er een performance van Sandro Setola (voor de Karwei) en zondag van 15.00-17.00 is er een performance van CM MC, in Verhalenhuis Belvedère.

Werk van Robin Vermeersch in De Player/het Wijktheater

Kunstenaars:
Linda Arts (NL), Femke Dekkers (NL), Hannelore van Dijck (BE), Daniel Djamo (RO), Jerzy Goliszewski (PL), Maike Hemmers (DE), Joke van den Heuvel (BE), Hendrik Jan Hunneman (NL), Daniel Vom Keller (CH), Csilla Klenyánszki (HU)  & Timo van Grinsven (NL), Jochen Schneider (DE), Sandro Setola (NL), Sanne Vaassen (NL), Robin Vermeersch (BE), Sarah Vermeylen (BE), Helena Wallberg (SE), Philippe van Wolputte (BE).

Performances: Pia Louwerens (NL), Myrthe van der Mark (NL) & Celine Mathieu (BE)

Link:
Wo Meine Sonne Scheint