Weekendtip #84

Jonge Kunstenaars in de Molen

Kunstgroep Wassenaar stelt haar galerie graag beschikbaar als levendig platform waarbij nieuwe vormen van hedendaagse kunst worden getoond.  De eerste expositie van het nieuwe jaar in Galerie in de Molen aan het Molenplein 10a in Wassenaar vindt plaats van 18 JANUARI T/M 16 FEBRUARI 2014 en wordt gestart met een verrassende tentoonstelling onder de titel ‘Jonge Kunstenaars’. Openingstijden donderdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.

Léon van Opstal, Maroesjka Verhagen, Carlos van der Putten | foto: Ed Jansen

De exposanten Maroesjka Verhagen en Carlos van der Putten zijn in juli 2013 afgestudeerd aan de Rietveld Academie,  Léon van Opstal in 2008 aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam.


Maroesjka Verhagen – Slapend, 2012 | foto: Ed Jansen

Maroesjka Verhagen (1990) zoekt, met boetseer- en gietwas als voornaamste materiaal, in haar sculpturen naar een combinatie van vormloosheid en figuratie. Maroesjka studeert momenteel Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Dit doet ze, naast haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar voor verdieping van haar kunst.


Carlos van der Putten – Geen titel, 2014 | foto: Ed Jansen

Carlos van der Putten (1984) heeft naast Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam en Game & Media Technology aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd. Deze disciplines gecombineerd met zijn achtergrond en kunstenaarschap geven zijn werk een geheel eigen karakter. Als multidisciplinair kunstenaar maakt hij sculpturen, tekeningen en schilderijen.


Léon van Opstal – Vlinder in doos, 2011 (close-up) | foto: Ed Jansen

Léon van Opstal (1981) stelt vraagtekens bij de technologische vooruitgang van de mens door bestuivende insecten te voorzien van mechanische aandrijvingen. Tussen de filigrane stangen, scharniertjes en tandwielen komt men een van de verborgen strijders der natuur tegen; een vlinder. Pas bij de tweede blik ontdekt men de  subtiele accessoires die het voortbestaan van het hand aangedreven insect zullen moeten garanderen.


Links:

Maroesjka Verhagen
Carlos van der Putten
Léon van Opstal

Galerie in de Molen