Vacature: hoofdredacteur voor deze website

Na bijna 2 jaar hoofdredacteur geweest te zijn, is het voor mij persoonlijk tijd verder te kijken en andere werkzaamheden op te pakken. Ik zoek dus een opvolger.

De functie is zowel inhoudelijk als heel praktisch van aard.

Inhoudelijk.
Je bent bekend met het beeldende kunstdiscours in Den Haag en bezoekt regelmatig tentoonstellingen, lezingen e.d. Je houdt van schrijven / hebt reeds ervaring met het schrijven van (korte) artikelen over kunst. Je besteed aandacht aan datgene wat van belang is voor een kunstenaarspraktijk (subsidies, politieke ontwikkelingen etc.).
Je hebt ideeën over hoe een weblog voor en over de beeldende kunst in Den Haag zou kunnen functioneren.

Praktisch.
Er zijn 20 schrijvers en tekenaars aan Jegens en Tevens verbonden, die stuur je er op uit.
Je redigeert teksten en plaatst ze online. Je bent bekend met social media (de meeste bezoekers van het weblog komen via social media) en houdt dat goed bij.

Het aantal uren en de werktijden bepaal je zelf! Mijn ervaring is dat je met deze website 5 a 10 uur per week bezig kan zijn, maar met hetzelfde gemak ook 40 uur. Er is in Den Haag zoveel te doen en de website biedt nog vol op mogelijkheden. Dat is enerzijds een valkuil maar anderzijds absoluut een kans.

Vergoeding.
Deze functie is vooral geschikt als nevenfunctie
Er worden advertenties verkocht waaruit een (klein) beetje budget voortkomt maar dat is nog onvoldoende voor een echt salaris. Er is wel de mogelijkheid om superactief de advertenties te gaan verkopen waardoor de inkomsten toenemen.

Tip.
Mijn inziens kan de functie ook heel goed door een duo worden gerealiseerd, dus reageer vooral ook als je het samen met iemand wilt doen.

Geïnteresseerd?
Mail je motivatie en indien mogelijk enkele artikelen naar: redactie@jegensentevens.nl
Als je nog vragen hebt, kan je die ook stellen via dit mailadres.

De deadline is maandag 17 februari a.s.
Uiteraard kies ik niet alleen een opvolger. Samen met de redactie maak ik een keuze uit de ingekomen reacties. Pia Louwerens (plv. hoofdredacteur) en ik voeren vervolgens de gesprekken met een of meerdere kandidaten.

 

Ik ben benieuwd!