Fotoblog: Mesdag collectie

Ook recensent Iris Beljaars toog naar de Mesdagcollectie hieronder vindt je haar verslag (lees ook het eerder gepubliceerde verslag van Henri Wijenbergh hier).

Bij De Mesdag Collectie is tot en met 12 januari 2014 een bijzondere tentoonstelling te zien. Verschillende hedendaagse kunstenaars laten werk zien dat te maken heeft met verzamelen. Een link met het echtpaar Mesdag, dat het museum liet bouwen voor hun grote kunstverzameling. De tentoonstelling is niet in het museum te zien, maar in het vroegere woonhuis van Mesdag, dat er aan vast zit. Hedendaagse werken in de sjieke kamers, die grenzen aan de tuin met oude boom, met uitzicht op het Vredespaleis (zie foto hierboven).

Dit is een detail uit het werk ‘Crayon Carpet’ van collectief We make Carpets. Een kamervullend tapijt van krijt, geïnspireerd op het ontwerp van Theo Colenbrander (1841-1930), een tapijt dat een verdieping hoger ook te zien is.

Dit is een detail uit het werk van Stef Kreymborg, ‘Klaagmuur van eenzame sokken’. Een wandkleed gemaakt van ‘verweesde’ sokken, sokken waar er nog maar een van is.

Een detail uit het werk van Saskia Laurant, ‘Tent’. Zij maakte een tent van al haar kleren van vroeger, die ze altijd bewaard heeft. Op deze manier ziet iedereen er weer de schoonheid van. Zie ook de eerste foto.

Mijn foto’s laten maar een klein stukje van drie kunstwerken zien, hopelijk maakt het je nieuwsgierig om zelf te gaan kijken; er is veel meer te zien. Naast deze drie kunstenaars is werk te zien van Edwin Deen, Pet van Luijtgaarden, Karianne Kirsten, Meinbert Gozewijn van Soest en Lernert & Sander. Ook zijn er korte filmpjes te zien waarin de kunstenaars uitleg geven over hun werkwijze.

 

Hoe verzamelt een kunstenaar? t/m 12 januari 2014 te zien bij De Mesdag Collectie. Laan van Meerdervoort 7-F