Weekendtip #70

Het is niet te doen een weekendtip voor aanstaand weekend want ik kan gewoonweg niet kiezen. Dus hieronder een overzicht van wat ik deze zaterdag allemaal graag wil bezoeken.

Ik begin zaterdagmiddag in Delft. Ik ga naar 38cc om de installatie ‘For Real’ van kunstenaar Thijs Ebbe Fokkens (wel uit Den Haag) te zien.

Zaterdagavond ga ik naar A Gallery Named Sue. Zij stelt 7 en 8 september haar ruimte beschikbaar voor jonge kunstenaars: Thomas van Linge, Ninette Schostack, Anouk van Klaveren en Anouk Griffioen. Duistere zaken als mutaties en freaks, het zwarte gat en het sterrenstelsel, staan centraal. Een verzameling van donker werk maar tegen de witte muren van een galerie gepresenteerd.

Onderdeel van de installatie BLACK DOT / BLACK HOLE. Kunstenaar: Thomas van Linge

Broedplaats Galerie Sophie toont portretten van Haagse kunstenaars, gemaakt door Hein van Liempd. Er zijn zo’n zeventien portretten te zien, foto’s van vrije geesten in hun atelier.

kunstenaar Rachel Bacon, foto: Hein van Liempd

Volkspaleis van Galerie West belooft wederom heel interessant te worden. De publiciteit is mooi opgebouwd, inmiddels zindert het in de stad. Iedereen die ik spreek is benieuwd. Het Volkspaleis vindt dit jaar plaats in de Turbinehal van de E.On Elektriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag. De kolossale, industriële hal wordt hiermee voor het eerst toegankelijk voor een breed publiek. West toont hier de wereldpremière van het prachtige, monumentale filmproject The Lost van de internationaal bekende Amerikaanse kunstenaar Reynold Reynolds, bestaande uit een grootschalige video installatie, een salon met historisch materiaal zoals props, foto’s, originele camera’s en storyboard tekeningen en een aanvullend programma in de avonden.

Okay, en als ik dan nog niet gaar ben dan wil ik nog naar Heden, naar de tentoonstelling van Piet Dieleman. De Uitnodigingskaart was zo prachtig, ik wil veel meer werk van deze kunstenaar zien.

O ja, ik wil ook langs Nest fietsen, daar is Let There Be Light te zien. Let op, dat is alleen zaterdagavond te bezichtigen! Dus uitstellen kan niet.

Kunstenaar Krista van der Wilk, foto: Ed Jansen

En ik zal nu echt heel veel partijen tekort doen, die zich ook inspannen om zaterdagavond tijdens Museumnacht iets heel moois neer te zetten. Het Jegens en Tevens team trekt er breed op uit, plekken die ik nu niet noem worden zeker wel door iemand van ons bezocht. Maar….allemachtig wat is het veel.
Het is echt teveel voor 1 persoon!

Ik wens u een fijn weekend toe