Oproep: kinderworkshop

NIEUWE KLEREN VOOR EDITH

Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar, is er in augustus een leuke workshop in het Gemeentemuseum!

Misschien ken je Edith al. Edith is de vrouw van de Weense kunstenaar Egon Schiele. Het schilderij dat hij van haar heeft gemaakt hangt in het Gemeentemuseum. Het is al bijna 100 jaar oud.

Harriet van Reek  heeft een prentenboek over hen gemaakt: Edith & Egon Schiele. Daarin vertelt ze het hele verhaal van de schilder en Edith. Alle tekeningen die Harriet van Reek gemaakt heeft voor het prentenboek, zijn te zien in de tentoonstelling. En hangt daar nou ook de echte jurk van Edith?

Edith en Egon Schiele, voorzijde kinderboek

Tijdens de workshop gaan we natuurlijk eerst op zoek naar Edith. Het schilderij dat Egon van haar maakte hangt ergens in het museum, maar waar? En hoe groot zou het wel niet zijn als ze er van top tot teen oppast? Ook lezen we het verhaal van Harriet van Reek en bekijken de tentoonstelling van al haar tekeningen. Daarna weet je echt alles over Edith, ook waarom haar jurk zo bijzonder is.
Maarja, Edith wil na 100 jaar wel eens wat anders aan!

Kan jij iets nieuws voor haar maken? Kom dan naar een van de workshops, we verzamelen in de hal van het Gemeentemuseum!

Dit is Edith, ze draagt een jurk van stof van het beroemdste schilderij van het Gemeentemuseum. De jurk van de toekomst (wat conservatiever dan verwacht) is goed te combineren met de Mondriaan jurken van Yves Saint Laurent uit 1965 (tekening: Iris Beljaars)

Data:  22, 27 en 29 augustus van 14 -16 uur.

De workshop kost 7,50 euro en is alleen voor kinderen (6 t/m 10 jaar) Reserveren is nodig via 070-3381120 of educatie@gemeentemuseum.nl Als je een Museumvriendje bent, kom dan gratis op 20 augustus (wel reserveren!) Zie ook    http://www.gemeentemuseum.nl/activiteiten/kind-en-gezin

Tot ziens in het Gemeentemuseum!