Weekendtip #62

Er is weer een nieuwe lichting Haagse kunstenaars afgestudeerd. Nu is het tijd dat ze hun vleugels uit gaan slaan, of dit nu in Den Haag gebeurt of ergens anders. Het startschot wordt gegeven door de Best of Graduates tentoonstellingen, die zo her en der plaatsvinden. Dit is ook een leuke kans om de concurrentie van de Kunstacademie van de Beeldende Kunsten Den Haag te bekijken zonder naar Maastricht of Enschede af te hoeven reizen.

In Rotterdam zijn er vrijdag 12 juli (vanavond) om 20.00 de TENT Academy Awards. Dit klinkt als iets waarbij je een gouden beeldje kan verdienen en is een filmcompetitie waarbij de crème de la crème van de eindexamen video’s, films en animaties van Nederlandse en internationale kunstacademies gepresenteerd worden. De internationale bijdrage komt uit Griekenland, van de Athens School of Fine Arts.

Meedingend aan de prijs is de film van KABK-graduate Gaëlle Largillière, zij heeft met haar eindexamenproject ook de Stroom Aanmoedigingsprijs gewonnen. De jury bestaat uit Marina Gioti (GR),  Inke Arns (DE), Wim Waelput (BE) en Angelique Spaninks (NL).

Ook is vanavond de opening van New Order, de best of graduates-expositie in Pictura, Dordrecht. De expositie  toont het werk van onder andere (nu oud-)KABK studenten Bernice Nauta, Eric Peter en Catinka Kersten, wiens werk  ‘Looks Like I Own You Now – Four Hares’ is aangekocht door de Caldic Collectie. Bernice Nauta en Eric Peter waren voor de Beeldende Kunst afdelingsprijs van de KABK genomineerd, Eric Peter heeft hem uiteindelijk ook gewonnen.

Verder is zaterdag 13 juli de laatste kans om de eindexamenexpositie van de KABK te bezichtigen. Deze wordt afgesloten met een megafeest, voor de liefhebber!