Summerschool

De Grafische Werkplaats stuurde een persbericht naar de redactie over de Summerschool die ze deze zomer organiseren. Even bellen met Carola van der Heijden, de coördinator van de Grafische Werkplaats.

 

Vertel eens iets over de Grafische Werkplaats, hoe lang bestaat het en voor wie is het bedoeld?

De werkplaats bestaat al weer bijna 40 jaar ! (jubileum in 2014!). De Grafische Werkplaats Den Haag is een productiewerkplaats voor beeldend kunstenaars, grafici, fotografen, vormgevers en andere creatievelingen en is gevestigd op een schitterende locatie in het hartje van de stad.

Het is één van de best geoutilleerde werkplaatsen van Nederland en drie dagen per week open.

Waarom dit initiatief van de summerschool, en wat hopen jullie te bereiken?

De werkplaats kan meer bekendheid krijgen en daarom organiseren we dit afwisselende zomerprogramma met verdiepingsworkshops, maar ook basisworkshops en wat zomerse workshops.

Een aantal workshops zijn bedoeld voor mensen die gewoon iets leuks willen doen. Ook zijn er enkele kinder- en tienerworkshops, maar de meeste workshops zijn toch bedoeld voor kunstenaars/ vormgevers.

Wat zijn andere activiteiten die jullie ondernemen gedurende het jaar?

In het najaar organiseren we een project rond een oude stencilmachine de risograaf. De resultaten laten we graag zien tijdens Hoogtij eind september. Verder zijn we nu al weer aan het brainstormen over Analog 2014, een meerdaags festival met exposities, masterclasses en workshops rond textiel bedrukken. En we gaan natuurlijk door met de Monday Printing Club ( 1x per maand maandagavond waar we met elkaar iets maken, zoals een klein boekje)) en het geven van workshops enz.

U vindt hier het volledige programma van de Summerschool.

 

Nb Behalve de workshops van de Summerschool houden ze wel een zomerstop van 20 juli t/m 2 sept.