Blood, sweat and tears: the exhibition

Vandaag gaat de eindexamententoonstelling aan de KABK officieel van start. Het is wederom de moeite waard. De afdeling beeldende kunst telt 58 afstudeerders. Dat zijn er heel veel en dan vallen er dingen op. Zo zijn er meerdere installatie ‘kamers’ en meerdere salon presentaties, daar bedoel ik tekeningen en schilderijen mee die zoals vroeger op een salon over de wand verspreid zijn opgehangen.
Verder viel me op dat weinig kunstenaars zich heel kwetsbaar toonden. Het tegenover gestelde, bravoure, zag ik ook niet veel. Waarmee ik niet wil zeggen dat er vaak voor veilig of behoudend werd gekozen. Veel afstudeerwerk was goed. Weinig vond ik echt heel erg goed. Maar zo hoort het ook.

Hieronder een selectie van de in mijn ogen boven het maaiveld uitstekende kunstenaars.

Emma van Noort

Eefje van Schie

Sara Koning

Yair Callender

Arike Gill

Britt van Eijk

Catinka Kersten

Karianne Kirsten van Dam

En tenslotte Constant van Goor die IKEA brochures maakte, niet van echt te onderscheiden, als toelichting bij de JUDD. Deze brochure wordt volgens mij een ware collectors item, en ik heb hem!
Geweldig, dit werk heeft absoluut bravoure in de beste zin van het woord.
Ik raad Constant van Goor aan een brochure naar de allergrootste Judd-fan van Nederland op te sturen; de heer Rudi Fuchs. Die kan dat vast en zeker waarderen.