Weekendtip # 49

Dit weekend is het Museumweekend. Jegens en Tevens zet voor u drie mogelijkheden -waar u zelf wellicht niet zo snel aan denkt- in Den Haag op een rij (maar kijk vooral ook op de website, het aanbod is enorm)

Humanity House, Prinsegracht 8 is dit weekend voor 1 euro te bezoeken.
De tentoonstelling ‘One day I’m gonna make it’  van fotograaf Karine Versluis is te zien.
Afgelopen zomer reisde ze naar Lagos (Nigeria) waar ze in contact kwam met een aantal jonge vrouwen die van Oost- Nigeria naar Lagos zijn gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Sommige van hen dromen verder, van Europa, omdat ze daar zulke goede verhalen over horen. In Nederland interviewde Versluis West Afrikaanse- waaronder ook Nigeriaanse vrouwen die de stap hebben gewaagd om hun droom te verwezenlijken door naar naar Nederland te komen. Hoe is het ze vergaan? Waar liepen ze tegenaan? Hoe kijken ze er op terug? En wat raden zij de dromende meiden in Lagos aan?

One day I ‘m gonna make it is een tentoonstelling waarin fotografische beelden tot leven komen door geluidsfragmenten waarin verschillende vrouwen vertellen over hun levens en de keuzes die geleid hebben tot waar ze nu zijn. One day I ‘m gonna make it zet de bezoeker aan om na te denken over de grenzen tussen toekomstdromen en realiteit, en wat het betekent om huis en haard te verlaten op zoek naar een beter bestaan.

Het Letterkundig Museum, Prins Willem Alexanderhof 5 is dit weekend voor 1 euro te bezoeken.

Op zondag 7 april lanceert het Letterkundig Museum een digitale Siebelink-wandeling door Den Haag. De gratis app voor smartphones toont de Haagse decors uit het werk van Siebelink, die door de schrijver persoonlijk worden toegelicht met anekdotes. De stad inspireerde hem en leverde stof voor zijn literaire werk. Onderweg zijn ook citaten uit verschillende romans van Siebelink te horen, voorgelezen door Derek de Lint.

Om de lancering van de Literaire Routes app feestelijk te vieren, kunt u een speciaal evenement bijwonen. Jan Siebelink wordt bij deze gelegenheid door Derek de Lint geïnterviewd over zijn band met de hofstad. Bijzondere plekken zoals ‘t Goude Hooft op de Dagelijkse Groenmarkt, Garoeda op de Kneuterdijk, het Haganum aan de Laan van Meerdervoort komen aan bod. Ook onthult de schrijver wat straten zoals de Suezkade en de Surinamestraat voor hem betekenen.

Aanvang: 14 uur (inloop vanaf 13.30 uur) , wel graag reserveren via 070-333 96 66.

Muzee Scheveningen,Neptunusstraat 92 is dit weekend voor 1 euro te bezoeken.

Op zaterdag 6 april wordt de Nieuwe Boulevard van Scheveningen feestelijk geopend.
Muzee Scheveningen sluit daarbij aan met een nieuwe tentoonstelling ‘Van Strandmuur tot Boulevard; De ontwikkeling van de Scheveningse boulevard 1896-2013’.
Pak op 6 of 7 april een boulevardje  in Scheveningen en bezoek aansluitend deze nieuwe expositie!